Попередній товар Наступний товар


Безсмертника (Immortelle) абсолют (10% розчин)

Використовується як віддушка та фіксатор у косметиці та парфумерії, служить ароматизатором тютюнових сумішей. Має пряно-бальзамічний запах, що має відтінки запаху троянди або фруктів.

Абсолют безсмертника (Immortelle)
Helichrysum angustifolium

(10%-ний розчин в олії жожоба)

Синоніми: Геліхрізум, цмін, безсмертник, Helichrysum Oil, Evarlasting Flower Oil, Strawflower (англ.), essence de helichryse, immortelle jaune (франц.), immortelleol, Strohblumenol (нім.), безсмертник
Сімейство: Астрові (Asteraceae) або складноцвіті (Compositae).
Опис рослини: Ботанічний рід Helichrysum включає кілька сотень видів, поширених в Євразії, Африці, Австралії та Новій Зеландії. Відмінною особливістю безсмертників середніх широт є збереження зовнішнього вигляду рослин і забарвлення квіток при висушуванні, чому і зобов'язана російська назва. У Франції він відомий під ім'ям іммортелі. Це багаторічний напівчагарник, що досягає висоти 40-50 см, із численними жовтими суцвіттями. Стебло дуже розгалужене прямостояче, сіроопушене, що досягає висоти 40-60 см. Кореневища короткі, слабогіллясті, іноді одревесневаючі, зовні темнобурі, з тонким довгим світлим корінням. На кореневищі є багато укорочених вегетативних та кілька подовжених пагонів із суцвіттями. Листя зворотнояйцевидно-ланцетні, цілокраї, чергові, повстяно-білоопушені. Квітки яскраві, схожі на маргаритки (жовті або помаранчеві), зібрані в кулясті кошики.
Регіони зростання: вся територія Європи та Середня Азія. У дикому вигляді зростає у Північній Італії, Далмації, Угорщині та на островах Середземного моря. У Росії її зустрічається у Європейській частині, Західного Сибіру, ​​на Кавказі.
Інші види: Helichrysum gymnocephalum. Helichrysum orientale, Helichrysum kilimandjarum
Частини рослин: квіти, верхня частина рослини.
Метод одержання: екстракцією легколетучими розчинниками квітів безсмертника.

Фізико-хімічні характеристики:
Колір
: світло-жовтий
Аромат: квітково-трав'яний запах з відтінком меду та троянди
Щільність: 0,890-0,922
Показник заломлення: 1,530-1,542
Кислотне число: 75-80
Ефірне число: 80-150

Завдяки приємному аромату та заспокійливим властивостям, ця олія широко використовується в парфумерії, а також при виробництві мила та косметики.
Основні виробники - підприємства Південної Франції та Югославії. Обсяг виробітку не перевищує 500 кг/рік.
У Югославії ефірну олію отримують перегонкою з парою, а Франції частіше використовують спосіб екстракції з отриманням у вигляді товарного продукту абсолютної олії.
Через поліморфізм ботанічних видів сировини виходи ефірної олії при перегонці з парою коливаються в широких межах від 0,05 до 0,25%.
При проведенні Нікітським ботанічним садом Криму досвідчених робіт з безсмертником вихід олії при перегонці з парою зазвичай не перевищував 0,25%.
У Франції при отриманні олії екстракційним методом часто використовується суха сировина, що завозиться з Югославії. Вихід конкрету при цьому, рахуючи на масу сухої іммортелі, становить 2,5-6%, а вихід абсолютної олії з цього конкрету - близько 70%. У Криму, за даними В. І. Машанова та співр., Вихід конкрету в розрахунку на свіжу сировину не перевищував 0,8%.
Хімічний склад олії безсмертника багато в чому залежить від різновиду або сорту рослини, методу переробки сировини (перегонка | або екстракція) та ступеня її сухості. Поліморфізм форм безсмертника впливає якісний склад масла. Ступінь сухості найбільше відбивається на наявності в олії легколетючих монотерпенових вуглеводнів, що відлітають у процесі сушіння сировини. До речі, і при використанні екстракційного методу монотерпены частково втрачаються при відгоні розчинника. Олія безсмертника, одержуване відгоном з парою, є світло-жовтою рідиною з квітково-бальзамічним запахом з нотами меду і троянди.

Дія: протиалергічна, бактерицидна, противірусна, протизапальна, жовчогінна, пом'якшує шкіру, нормалізує роботу печінки та жовчного міхура, сечогінне, відхаркувальне, протигрибкове, стимулює функцію селезінки, спазмів, антиоксидантне

Косметичне застосування: Прекрасний засіб для догляду за будь-яким типом шкіри, особливо добре підходить для зрілої шкіри. Зволожує суху шкіру.
Ефірна олія безсмертника знімає запалення при акне та сприяє регенерації шкіри,
швидко заліковує рани, опіки, шрами від вугрів, дерматити, нариви, лущення. У поєднанні з бергамотом, лавандою та деревію допомагає при псоріазі та екземі. Допомагає зменшити шрами та депігментацію шкіри. Видаляє пітливість ніг.
Останні дослідження показали, що ефірна олія безсмертника має сонцезахисні властивості (у концентрації 3-6%) (Roberta Wilson)
Завдяки своїм протиалергічним, протизапальним, антисептичним та загоювальним властивостям, масло безсмертника може з успіхом застосовуватися для догляду за шкірою та лікування багатьох шкірних хвороб, включаючи екзему та інші алергічні стани. Є відомості, що ця олія добре допомогла деяким людям, які страждають на псоріаз, а як відомо, ця хвороба дуже важко піддається лікуванню і ефірними оліями, та іншими засобами. Захворювання на екзему майже завжди буває викликане психологічними причинами, і нефізичний вплив безсмертника може виявитися майже таким же важливим, як і його безпосередній вплив на шкіру.
Вважається омолоджуючим засобом, що стимулює зростання клітин, сприяє відновленню тканин. Ефективно проти герпесу.

Лікувальні властивості: Лікувальні властивості безсмертника використовуються в медицині. Його настойки та екстракти застосовуються при захворюваннях печінки та сечового міхура, а також як жовчогінні засоби. Посібники з ароматерапії рекомендують використовувати масло безсмертника при переохолодженні, бронхіті, кашлі, а також при масажі для активації лімфатичної системи.
Олія безсмертника, так само як і лаванди, виявляє свої властивості найбільш активно, коли застосовується у поєднанні з іншою олією. Воно зміцнює захисні сили організму, що дозволяє використовувати його як імуностимулятор, захищає від грибкових інфекцій типу кандида. Застосовується у лікуванні циститу. Регулює артеріальний тиск
Це абсолютно безпечна олія, не отруйна і не дратівлива, тому її можна застосовувати людям навіть з дуже чутливою шкірою. Це прекрасне масло для ванн і масажу, призначених для немовлят і маленьких дітей, а його солодкий і «невинний» аромат якнайкраще підходить для цих цілей. Спробуйте змішати його з маслом мандарину – вийде витончена комбінація. Це масло також допомагає швидко позбутися синців, отриманих при падінні, а так як діти часто падають і забоїться, воно тут виявиться просто незамінним. Масло має спазмолітичні властивості і допомагає при нападах астми і кашлюку, а завдяки своїм відхаркувальним властивостям воно буде корисно при будь-якому кашлі (застуда, грип).
Виявляючи протизапальну дію, це масло добре допомагає при артриті та ревматизмі. Щоб приготувати масажну суміш для цих цілей, змішайте 95% олії евкаліпта та 5% олії безсмертника, потім розведіть в маслі-основі до 3%.
Заспокоює нервову систему, сприяє спокійному сну. Знімає біль при мігрені.
Нормалізує харчові процеси, протидіє застійним явищам у печінці та селезінці, регулює секрецію жовчного міхура та підшлункової залози.
Показання: артрити, артрози, атеросклероз, бронхіт, диспепсичні розлади, захворювання печінки та жовчовивідних шляхів (гепатит, жовтяниця, холецистит, жовчно-кам'яна хвороба), інфекційні захворювання носових пазух, кашель, шкірні алергії, лям , міозит, м'язові спазми, порушення жирового обміну, ожиріння, остеохондроз, псоріаз, радикуліт, розтягнення, цукровий діабет, спазми шлунка, фізична та нервово-психічна перевтома, хронічний дерматит, екзема.

Психоемоційна дія: На ментально-емоційному плані безсмертник має заспокійливу дію і є антидепресантом - це свого роду мед для душі. Він допомагає зменшувати і, можливо, навіть запобігати напруженню, що робить його особливо корисним при захворюваннях, зумовлених стресом. На відміну від деяких антидепресантів, це масло тонізує, і тому воно дуже допомагає при втомі, пригніченості та депресії.

Способи застосування:
Аромалампа: 3-5 к. 10%-ного розчину на 15 м2.
Масаж: 6 к. 10%-ного розчину на 15 г транспортного масла.
Розтирання: 8 к. 10%-ного розчину на 15 г основи.
Ванни: 4-6 к. 10%-ного розчину
Масаж біологічно активних точок
Компреси: 5-6 к. 10%-ного розчину

Протипоказання та запобіжні заходи: не застосовувати при вагітності. Не можна використовувати разом із прийомом антикоагулянтів. Протипоказаний при індивідуальній нестерпності. Небажано використовувати при гіпертонічній хворобі.
Гостра токсичність олії, RIFM (1978), — oral LD50 >5 г/кг (щури), derm. LD50 >5 г/кг (морські свинки). У вигляді 4%-ного розчину в петролятумі воно не викликає за 48 годин подразнення шкіри людини і не дає реакції сенсибілізації. Фототоксичний ефект відсутній.
Абсолютна олія, що отримується екстракційним методом, являє собою напіврідку масу або в'язку рідину оливкового або коричневого кольору з пряно-бальзамічним запахом, що має відтінки запаху троянди або фруктів. Його летальні дози, за RIFM (1979) - oral LD5o 4,4 г/кг (щури), derm. LD50> 5 г/кг (кролики). У вигляді 2%-ного розчину в петролятумі за 48 год. не викликає подразнення шкіри людини та не дає реакції сенсибілізації. Фототоксичний ефект відсутній.
Обидва види олії (абсолютна та парова перегонки) не мають обмежень IFRA на використання в парфумерії та косметиці. У прейскурантах вони не згадуються: продаж здійснюється за договірними цінами.

Синергія:
Безсмертник + Лимон + Мірт (1:2:3) -від нежитю
Безсмертник + Троянда + Сандал (2:1:1) – при депресії
Равінтсара (Коричник камфорний) - лікування герпесу
Фісташка мастикова, масло Таману - для усунення проблем, пов'язаних із порушенням кровообігу
Евкаліпт лимонний, Гаультерія (грушанка) – протизапальна дія
Лаванда, Ромашка марокканська – для догляду за шкірою

Поєднання: апельсин, бергамот, ветивер, гвоздика, герань, дубовий мох, дягіль, кипарис, лаванда, ладан, ладанник, мандарин, мироксилон, мімоза, ялівець, пеларгонія, петітгрейн, троянда, троянда, , всі цитрусові олії.

Додаткові відомості: Використовується як віддушка та фіксатор у косметиці та парфумерії. Абсолют служить ароматизатором тютюнових сумішей, а також з нього одержують природний анетол.

Зверніть увагу! Абсолюти не застосовуються в дозуваннях подібно до ефірних олій. Їх слід розчиняти в базисних оліях, спирті до концентрації 3-10% і далі застосовувати вже в дозах, рекомендованих ароматерапією.

Докладніше про цей продукт

Придатний до: 05.2022 р.

Розгорнути повний опис

Безсмертника (Immortelle) абсолют (10% розчин)

Немає в наявності
Артикул: АБ20
Оберіть обʼем
56.00 грн
Повідомити мені
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.