Отримано шляхом холодного пресування з сирих ядер абрикосових кісточок, без подальшої рафінації. Придатний для всіх типів шкіри, особливо для сухої, чутливої, роздратованої і передчасно постарілої.
Prunus armeniaca
Синоніми: Apricot Kernel Oil
Ботанічна назва: Prunus armeniaca (Linn.)/Armeniaca vulgaris
Сімейство: Розоцвіті (Rosaceae)
Колір: безбарвний або блідо-жовтий, в'язкий
Аромат: мигдальний
Склад: вітамін А, мінерали
Жирні кислоти:
Palmitic - 3-7%
Palmitoliec – 1% макс.
Stearic - 2% макс.
Oleic - 55-65%
Linoleic - 25-35%
Linolenic – 1% макс.
Одержання: олія отримана методом холодного пресування з сирих ядер абрикосових кісточок, без подальшої рафінації. При отриманні даного масла синильна кислота залишається у відході (макуха), яка надалі йде на переробку у фармпромисловість.
Абрикосова олія містить тригліцериди, природний віск, стеарини, вітаміни групи В, С, D, Е, пектинові речовини, ферменти, мінеральні речовини К, Ca, Fe, Cu, I, Zn. За хімічним складом воно подібне до олії солодкого мигдалю, а також олії з ядер персикових кісточок. Воно складається як з моно-, так і поліненасичених жирних кислот, вітамінів і мінеральних речовин.
Придатний для всіх типів шкіри, особливо для сухої, чутливої, роздратованої і передчасно постарілої. Хоча його і можна використовувати нерозбавленим (100-відсотковому вигляді) як несуче масло, його зазвичай додають до суміші (10-50%) завдяки чудовим поживним властивостям. Це чудовий вибір для шкіри обличчя.
Вживання абрикосової олії сприяє профілактиці різних захворювань: гіповітаміноз, захворювання нирок, захворювання серцево-судинної системи, гастрит, запори, захворювання шлунково-кишкового тракту, кашель, гикавка, захворювання нервової системи, стреси, захворювання щитовидної залози, цукровий діабет, алергія, рахіт. Рекомендації: для осіб із захворюваннями нирок та серцево-судинної системи, абрикосова олія корисна як продукт з високим вмістом калію, сприяє виведенню з організму надмірної кількості води.
Олія має невеликий термін придатності.
Годен до: 12.2018 р.