Попередній товар Наступний товар


Олія горіха кешью

Поживний засіб для догляду за шкірою голови та волоссям. Підвищує еластичність шкіри, відновлює колір обличчя. Застосовується як допоміжний засіб при лікуванні екземи та ревматизму. Ефективно при натоптишах на шкірі.

Anacardium occidentale

Колір: оранжевий або світло-жовтий
Частина рослини, що використовується: горіхи без шкаралупи
Метод одержання: холодне пресування
Країна виробник: Італія
Сімейство: Сумахові

Синоніми: merey, maranon, anacardo, jambu mete, kasoy, кажу, акажу, анакард, індійський горіх, чорнильний горіх.
Поширення: Спочатку введено в культуру у Бразилії, тепер його вирощують у 32 країнах світу з теплим та вологим кліматом. Загалом у світі плантаціями кеш'ю зайнято близько 35,1 тис. кмІ. Світове виробництво горіха кешью оцінюється, за даними FAO, на 2,7 млн ​​т щорічно. Основними постачальниками сировини кешью на світовий ринок є В'єтнам (960,8 тис. т у 2005 році), Нігерія (594 тис. т), Індія (460 тис. т), Бразилія (147,63 тис. т) та Індонезія (122) ти ст). По вживанню кешью Індія виходить перше місце, попри відносно низька якість продукції. В'єтнам, Індія та Бразилія сукупно дають понад 90% світового експорту горіхів. Великі центри торгівлі кеш'ю в Індії – Паласа, Коллам, Мангалор та Кочі.

Хімічний склад:
Неомильна фракція (1,4%): b-sitosterol, 5-avenasterol, campesterol, fucosterol, cholesterol, stigmasterol, g-tocopherol, a-tocopherol, d-tocopherol.
Зразковий жирнокислотний склад:
Насичені жирні кислоти
Пальмітінова кислота (C16:0) – 9-14,2
Стеаринова кислота (C18:0) – 9
Мононенасичені жирні кислоти
Пальмітолеїнова кислота (C16:1) – 0,4
Олеїнова кислота (З 18:1) – 57,3-65,1
Поліненасичені жирні кислоти
Лінолева кислота (С 18:2) - 18-20
Альфа-ліноленова кислота (С18:3) - 0,3-0,8

Властивості: антисептична, поживна, тонізуюча, пом'якшувальна, болезаспокійлива.

Застосування у косметиці:
- як живильний засіб для догляду за шкірою голови та волоссям (для усунення сверблячки, ламкості, випадання волосся)
- для омолодження "втомленої", в'яне шкіри
- для профілактики та усунення зморшок
- для покращення кольору обличчя
- для усунення запалень, почервоніння, тріщин на шкірі, викликаних дією агресивних факторів зовнішнього середовища (вітер, холод, сонце)
- для догляду за руками та нігтями (покращує ріст нігтів та усуває їх ламкість)
- для підвищення (відновлення) еластичності шкіри при натоптишах та сухих мозолях
- як допоміжний засіб при лікуванні екземи та ревматизму

Способи застосування: може використовуватися у виглядіаплікацій, масок, змащування в чистому вигляді, у складі сумішей з іншими маслами, як базове масло для ефірних композицій, для приготування масажних та косметичних сумішей, для збагачення косметичних засобів.

Олія горіха багата на поліненасичені жирні кислоти і вітамін Е. Це зумовлює його антиоксидантні властивості. Використовується для лікування екзем. Його також можна використовувати як знеболювальне при проказі та псоріазі, для лікування пухирів, бородавок, мозолів, виразок. У косметиці застосовується як масажна олія у складах для сухої та в'яне шкіри.

Протипоказання: індивідуальна нестерпність.

Умови зберігання: зберігати щільно закритим при температурі не вище +25*С. Уникати потрапляння прямих сонячних променів. При температурі зберігання нижче +5*С може утворитися осад, який зникає при нагріванні до +23°С.

Годен до: 01.2017 р.

Докладніше про цей продукт

Розгорнути повний опис

Олія горіха кешью

Немає в наявності
Артикул: БМ48
Оберіть обʼем
36.00 грн
Повідомити мені
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.