Попередній товар Наступний товар


Ефірна олія Давани

Вважається унікальним афродизіаком, заспокоює, має антидепресивні та протитривожні властивості. Добре заспокоює і пом'якшує суху, потріскану шкіру, застосовується при шкірних інфекціях. Має камфорний аромат із нотою полуниці.

Artemisia pallens

Ботанічна назва: Artemisia pallens
Синоніми: дхавана, полин бліда, полин індійський, Davana Oil (англ.), essence de davanna (фр.), Davanaol (нім.).
Спосіб отримання: парова дистиляція
Частини рослини: квіти та стебла
Походження: Індія
Колір: від золотисто-жовтого до світло-коричневого
Консистенція: злегка в'язка рідина
Аромат: фруктовий, запах чорниці та моху. Різкий, гіркуватий запах зелені із солодким бальзамічним нижнім тоном. Запах дано дуже складно піддається опису, оскільки він зовсім по-різному розкривається для кожної людини. Більшість нагадує запах полуниці з камфарою.
Інтенсивність аромату: середня
Нота: Середня
Опис: рослина висотою 40-60 см, з блакитно-зеленим листям і маленькими жовтими квітами. Як правило, росте на околицях сандалового дерева. Ця трава цінується за свій фруктовий аромат і є важливою складовою гірлянд, букетів та квіткових прикрас.
Ароматична трава з Південної Індії культивується в садах через своє листя і квіти, які використовують як декоративні гірлянди під час урочистих випадків. Після двотижневого висушування сировина піддається тривалій (12 годин) парової дистиляції. При цьому виходить з виходом 0.2-0.5% ефірна олія - ​​в'язка рідина з характерним, дуже ароматним, бальзамічним запахом.
Характеристика:
Показник заломлення (25єС): 1.4794 – 1.4917
Щільність (25єС): 0.9394 – 0.9560
Кислотне число: менше 3.5
Ефірне число: 30-53

Дія: антисептична, зміцнююча нерви, серцева; афродизіак.

Традиційне використання: використовується у харчовій, косметичній, фармацевтичній, тютюновій та парфумерній промисловості. Олія застосовується у парфумерії високого рівня, але дуже дороге та малодоступне.

Психо-емоційна дія:
Вважається унікальним афродизіаком, заспокоює, має антидепресивні та протитривожні властивості. Створює почуття умиротворення, допомагає впоратися з наслідками втрати та стресу.

Косметична дія:
Ефірне масло давани добре заспокоює і пом'якшує суху, потріскану шкіру, застосовується при шкірних інфекціях. Регулярне застосування цієї олії робить шкіру гладкою та здоровою.

Лікувальне застосування:
Регулює менструальний цикл, допомагає впоратися із ПМС. Стимулює ендокринну систему, знижує кров'яний тиск. Застосовується при кашлі як муколітичний засіб, що ефективно справляється з вірусними інфекціями. При використанні в аерозолях та випарниках, працює як добрий дезінфікуючий засіб. Ефективно при інфікованих ранах, застосовується при головних болях, болях у суглобах, інфекції сечовивідних шляхів.
В Індії багато фахівців з панча-карми застосовують компреси та спринцювання з даваною як засіб від кісти яєчників та матки. Давана допомагає зняти неприємні симптоми менопаузи, регулює та нормалізує менструації.

Інше застосування:
Олія може бути використана як ефективний репелент.
На Заході давана зустрічається в роздрібному продажу рідко, хоча, зважаючи на все, її використовують у харчовій промисловості як ароматичну та смакову добавку.

Добре поєднується з: амірісом, бергамотом, чорним перцем, кардамоном, усіма видами ромашки, жасмином, мандарином, неролі, апельсином, пачулі, трояндою, рожевим деревом, сандалом, нардом, туберозою, ваніллю та іланг-ілангом.

Способи застосування
Спринцювання, пластирі, компреси, масажне масло
Ніжна ванна для покращення кровообігу: 6к Давани розвести в вершках і додати в ємність з теплою водою. Занурити ступні на 10-15 хвилин і потім просушити рушником.
Холодні руки/ноги: 3-6к ЕМ Давани на 1 столову ложку базової олії. Втирати в шкіру рук та ніг
Арома-лампа: 6-10 крапель ЕМ Давани у комбінації з іншими ефірними оліями

Запобіжні заходи: не використовувати на пошкодженій шкірі, уникати попадання на слизові оболонки. Не застосовувати при вагітності та грудному вигодовуванні, не використовувати для дітей. Перед вживанням обов'язково розбавляти.
RIFM (1976) повідомив, що гостра токсичність олії - oral LD50 > 5 г/кг (щури), derm. LD50 > 5 г/кг (кролики). У вигляді 4%-ного розчину в петролятумі воно за 48 годин не викликає подразнення шкіри людини та реакції сенсибілізації. Фототоксичний ефект відсутній.
Олія не має обмежень IFRA на застосування у парфумерії та косметиці.

Зберігання: зберігати у прохолодному місці


Придатний до 12.2022р.

Розгорнути повний опис

Ефірна олія Давани

Немає в наявності
Артикул: ЭМ54
Оберіть обʼем
123.00 грн
Повідомити мені
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.