Попередній товар Наступний товар


Екстракт фіалки триколірний (сухий)

Застосовується для будь-якої шкірної недуги, допомагає очистити шкіру. Виконує важливу вітамінізуючу роль, використовується як тонізуючий, протизапальний та дезінфікуючий засіб, проти лупи та випадання волосся.

Viola Tricolor Linn

Синоніми: Pansy Extract, viola tricolor extract, sanshiki-Sumire, братки, Іван-да-Мар'я, гороб'яче насіння, сороче насіння, золотуха, братики, триквітка, камчуг, сорока, недушник, сокирки, напівцвіт.
Сімейство: Фіалкові (Violaceae)
Ботанічний опис: Одно- або дворічна слабоволосиста рослина висотою до 45 см, з тонким коренем і ребристим висхідним або лежачим стеблом. Листя на коротких черешках, нижні серцеподібно-яйцевидні, верхні ланцетні, з прилистками. Квітки неправильні, строкаті, триколірні, поодинокі, до 1,5 см у діаметрі, п'ятичленові. Верхні пелюстки темно-сині або фіолетові, нижній жовтий або блідо-жовтий, зі шпорцем. Плід рослини – овальна коробочка. Одна коробочка може дати до 3000 насінин. Насіння дрібне, оберненояйцевидне, гладке. Цвіте із квітня до осені. Насіння рослини отруйне.
Походження та поширення: широко поширена по всій європейській частині колишнього СРСР. Крім цього вона поширена у Східній Європі на Кавказі, Західному Сибіру, ​​Далекому Сході, Скандинавії, Середній та Атлантичній Європі, Малій Азії.
Використовувані частини: надземна маса без коріння
Метод отримання: висушені квітки та листя подрібнюють, екстрагують водою та етанолом, далі екстракт очищають, концентрують та висушують.

Органолептичні характеристики:
Зовнішній вигляд
: порошок
Колір коричневий
Запах:
Смак:

Розчинність: розчинний у воді

Хімічний склад: містить алкалоїд віолаеметін, сапоніни, таніни, слизові полісахариди, рутин, вітамін С, саліцилову кислоту, солі винно-кам'яної кислоти, метил-саліцилову кислоту та віолутозид (глюкозидоарабінозид саліцилово-метилового ефіру, , віолакверцетин, скопарин, виценин 2 і С-глікозид (вітексин, сапонаретин, орієнтин та ISO-орієнтин), антоціанові глікозиди - дельфінідин, пеонідин, віоланін (що складається з дельфінідину, глюкози, рамнози та оксикоричної та кумарини.

Дія: заспокійлива, очищувальна, зволожуюча, в'яжуча, протизапальна, пом'якшувальна, антибактеріальна, антисептична, антиоксидантна, сечогінна, жовчогінна, спазмолітична, протиалергічна, відхаркувальна

Косметичне застосування: Фіалка є природним фітоестрогеном, прекрасним лікарським засобом проти стресів та агресивного впливу навколишнього середовища, захищає та заспокоює шкіру, надає їй сяйва та пружність. Екстракт фіалки має пом'якшувальну, протизапальну, загоювальну, протиалергічну дію, дає позитивний ефект при догляді за запаленою і шкірою, що лущиться, при вугровому висипі. Також зволожує і пом'якшує шкіру, насичує її вітамінами, надає обличчю здорового відтінку, шкіри рівного, матового і кольору, що світиться, шкіра стає більш пружною, підтягнутою, має здоровий вигляд. Захищає шкіру від сухості, інтенсивно зволожуючи її, посилюючи вироблення молекул - каналів, якими вода надходить у клітину, знімає роздратування. Екстракт братків глазурі сприяє збагаченню шкіри вологою, багатий олігосахаридами, що сприяє виробництву епідермальної гіалуронової кислоти, а також посилює циркуляцію води в шкірі і істотно підвищує рівень її еластичності та зволоженості.
Допомагає запобігти першим ознакам старіння.
Для жирної шкіри рекомендується використовувати креми з екстрактом квітки фіалки.
У народних засобах припарки з диких братків використовуються для будь-якої шкірної недуги, допомагає очистити шкіру, і протимікробну дію цієї рослини доведено її древнім використанням.
Ця рослина традиційно використовується для лікування акне та будь-якої недосконалості шкіри, у тому числі при екземі, імпетиго, псоріазі, свербіні, будь-якому стані, при якому є запалення.
У шампунях та засобах для зміцнення волосся екстракт виконує важливу вітамінізуючу роль, використовується як тонізуючий, протизапальний та дезінфікуючий засіб, проти лупи та випадання волосся.

Властивості:
* Антимікробне, особливо проти грампозитивних бактерій
* Протизапальне
* Нормалізує діяльність сальних залоз
* Легкий кератопласт
* Пом'якшує та заспокоює
* Чудово зволожує шкіру зсередини та зовні, стимулює виробництво епідермальної гіалуронової кислоти
* Зміцнює волосся, усуває лупу, заспокоює подразнення шкіри голови
* Захищає від несприятливого впливу навколишнього середовища, стресів та інших негативних факторів
* Підвищує пружність та еластичність шкіри, покращує рельєф та колір
* Активізує природні механізми внутрішнього оновлення шкіри

Області застосування:
* Зволожуючі креми, лосьйони та гелі
* Засоби для жирної та змішаної шкіри
* Сонцезахисні засоби
* Антіейдж креми та сироватки
* Лікувальні засоби
* Дитяча косметика
* Шампуні, кондиціонери, лосьйони для волосся
* Піни та гелі для ванн, миючі засоби для дітей
* Декоративна косметика -тіні для повік, пудри

Рекомендована концентрація: 1-3%

Медичне застосування: традиційно використовується при бронхіті та ревматизмі, особливо цінується як засіб для лікування шкірних захворювань. Використовується як всередину, так і місцево при екземі, псоріазі та акне. Також корисний при золотусі та шкірних висипаннях у дітей та попрілості у немовлят.
Використовується в лікуванні частих та хворобливих сечовипускань при циститі. Обидва саліцилат і рутин, що містяться в рослині, є протизапальними, традиційно використовуються для лікування артриту. Сапоніни відповідають за його відхаркувальну дію, тоді як слизові речовини заспокоюють біль у грудях.
Екстракт фіалки використовується для лікування цілого ряду дихальних розладів, таких як бронхіт та кашлюк. Через високу концентрацію рутину в кольорах застосовується для запобігання синцям та пошкодженням капілярів, перешкоджає накопиченню рідини в тканинах і зменшує прояви атеросклерозу і тим самим знижує кров'яний тиск. Використовується як ефективний відхаркувальний засіб при кашлюку, болі в горлі, бронхіті, астмі, запаленні легенів та сухому кашлі. Допомагає послабити та вигнати мокротиння. Заспокоює болі при артриті, а також використовується як сечогінний та м'який проносний. У стоматології застосовується як антисептик та протизапальний засіб при зубному болю, для лікування слизової оболонки ротової порожнини, при пародонтозі.
Показання: гострі респіраторні захворювання, хронічні бронхіти та бронхопневмонії, кашлюк, запальні захворювання нирок, шлунково-кишкового тракту та сечовивідних шляхів, сечокам'яна хвороба, сечокислий діатез, алергічні дерматити, ексудативний діатез, шкіра шкіра імпетиго, псоріаз, свербіж), кашель, алергічні риніти, остеоартроз, розлади венозного кровообігу, варикозні виразки.
Екстракт фіалки приймають по 200-400 мг на день, розділивши на 3 прийоми з водою під час їжі.
Протипоказання для застосування внутрішньо: не використовувати у надмірних кількостях (багато разів рекомендована доза), ні протягом тривалих періодів часу, у поєднанні з призначенням сечогінних засобів, ні з ліками для лікування астми.

Безпека: безпечний.

Зберігання та термін придатності: зберігати в сухому та прохолодному місці, уникаючи світла та вологи. Гарантійний термін придатності становить два роки.

Джерело:
medicalherbs.sci-lib.com/herbs155.html
www.all-pages.com/news/1/16/552/9039.html
www.organic-herb.com/Product/OHI-01000259.html
shkolazhizni.ru/archive/0/n-27191/
www.greenmama.ua/nid/2524193/
www.razdensya.ru/report/krasota_tela/ekstrakti_rasteniy
revada.com.ua/dobavki-dla-kosmetiki/gfn-selco
www.thegoodscentscompany.com/data/ex1091261.html
www.zooscape.com/cgi-bin/maitred/GreenCanyon/questc100640
www.facebistro.com/pdf/aquafitwatercream.pdf
www.biophare.fr/plantes-p/498-pensee-sauvage-viola-tricolor.html
www.herbalextractsplus.com/pansy.cfm

Докладніше про цей продукт

Придатний до: 06.2015р.

Розгорнути повний опис

Екстракт фіалки триколірний (сухий)

Немає в наявності
Артикул: ЭК26
Оберіть обʼем
34.80 грн
Повідомити мені
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.