Попередній товар Наступний товар


Каштану кінського екстракт (СО2)

Застосовують при варикозному розширенні вен, гострих та хронічних тромбофлебітах, трофічних виразках гомілок, при порушеннях артеріального периферичного кровообігу. Використовується в косметиці для жирної шкіри, засобах постакне.

Каштан кінський (Aesculus hyppocastanum L.)

Зовнішній вигляд: масляниста речовина
Колір: жовто-зелений
Запах: легкий
Кислотне число mg/KOH: 1,03
Метод отримання: СО2 екстракція плодів каштану
Хімічний склад каштану: есцин, ескулін, фраксин, дубильні речовини, флавоноїди, фітол, фітостерини, тритерпеноїди, каротиноїди, дубильні речовини, вітаміни В, С, К, мінеральні речовини, у тому числі селен.
Фармакологічну дію екстракту кінського каштана пов'язують з наявністю в ньому глікозидів – ескуліну та есцину. Екстракт кінського каштану та препарати, виготовлені з нього, підвищують тонус венозних судин, прискорюють кровотік у венах, що перешкоджає утворенню та наростанню явищ тромбозу. Крім того, ці препарати зменшують проникність капілярів, покращують мікроциркуляцію, перешкоджають утворенню стазів у капілярах, мають виражені протизапальні властивості. Ескулін стимулює антитромбічну активність сироватки крові, збільшує вироблення антитромбіну в ретикулоендотеліальній системі судин. Есцин знижує в'язкість крові. Екстракт плодів кінського каштану уповільнює згортання крові.

Есцин є аморфною, водорозчинною сумішшю тритерпенових сапонінів (есцигенін, протоесцігенін, баррингтогенол С та баррингтогенол D)
має протизапальну та антиексудативну дію, має капіляро- та венопротекторний ефект. Знижує проникність стін капілярів. Запобігає активації лізосомальних ферментів, що розщеплюють протеоглікан, підвищує тонус венозної стінки, усуває венозний застій. Ефективний при лікуванні післяопераційного набряку, прискорює розсмоктування великих посттравматичних гематом та зменшує лімфостаз, покращує венозно-лімфатичну циркуляцію, перешкоджаючи застою крові у варикозних вузлах у пацієнтів із захворюванням вен нижніх кінцівок та недостатньо.
Ескулін (ескулозид) здатний інгібувати ряд онкологічних реакцій в організмі, завдяки своїй високій антиоксидантній активності та протизапальній властивості. Цей глікозид здатний досить швидко впоратися із запальним процесом, зняти почервоніння, почуття жару, усуває роздратування. Його вплив на капіляри просто чарівно - зменшує і проникність, покращує тонус стінок судин, що спричиняє їх звуження, а значить і прояв куперозу та варикозних захворювань.
Крім того, ескулін сприяє посиленню вироблення антитромбіну в судинах, тим самим покращуючи стан судин та перешкоджаючи утворенню тромбів.
Виявлено, що ескулін пригнічує активність таких ферментів як гіалуронідазу та колагеназу, що руйнують гіалуронову кислоту та колаген відповідно, тим самим порушуючи цілісність сполучної тканини – одного з факторів втрати пружності шкіри.
Лімфодренажний та детоксикаційний ефект ескуліну застосовується в антицелюлітній терапії, у разі її набрякових форм.
Високі антиоксидантні властивості ескуліну дозволяють захищати тригліцериди від окислення і використовуватися в препаратах сонцезахисної косметики, оскільки він володіє властивістю захищати від ультрафіолету.
Завдяки впливу мікроциркуляції капілярів, ескулін є відмінним препаратом для стимуляції росту волосся, профілактики їх випадання, а також ефективним засобом для зняття набряклості ніг.

Показання для застосування екстракту каштана кінського:
- захворювання, спричинені порушенням периферичного кровообігу, варикозне розширення вен, венозна недостатність, що супроводжується болем та відчуттям тяжкості в нижніх кінцівках, гострі та хронічні тромбофлебіти, при запаленні гемороїдальних вузлів без кровотечі, посттравматичний та післяопераційний набряк, гомілок.
- різні патології дрібних судин та затримки лімфи та міжклітинної рідини в тканинах, крихкість капілярів
- купероз, розацеа
- темні кола та мішки під очима
- зняття подразнень та почервоніння навіть на чутливій шкірі
- зміцнення тургору
- сонцезахисна косметика
- антицелюлітна косметика (лімфодренаж)
- стимуляція росту та зміцнення волосся

Рекомендоване дозування: 0,2 - 2%
Спосіб введення в рецептуру:

- додавати в маслорозчинні/олійні продукти
- додавати в теплу емульсію крему при температурі не більше 40°C
- Для введення в рецептуру тоніків, гелів (безмасляних продуктів), необхідне використання солюбілізаторів. Наприклад Softy Touch, UniDerm, полісорбат, водорозчинні олії.
Для цього необхідно додати СО2 екстракт до солюбілізатора, перемішати (гомогенізувати) і додати водну фазу (воду).

Детальніше про цей товар

Придатний до: 02.2024 р.

Розгорнути повний опис

Каштану кінського екстракт (СО2)

В наявності
Артикул: ЭК17
Оберіть обʼем
28.70 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.