Заспокоює та пом'якшує подразнену суху шкіру, регенерує; тонізує та розгладжує "пухку" шкіру; антисептичний, протизапальний агент для проблемної шкіри; позбавляє від висипу та почервонінь
Vanilla planifolia bean CO2
Зовнішній вигляд: густа маса
Колір: молочно-білий, жовтий
Запах: легкий, солодкуватий
Кислотне число mg/KOH: 2,1
Метод отримання: СО2 екстракція стручків ванілі
Область зростання: зростає в Центральній Америці та Мексиці. Культивується на Мадагаскарі, а також в Африці та Індонезії. Стручки найчастіше переробляються в Європі та США.
Хімічний склад ванілі: вітаміни В1, В2, В5, В6 та РР, калій, кальцій, магній цинк, мідь, марганець, залізо, фосфор, натрій, ванілін, ванілозид, ваніол, ізомасляна, ванілінова кислота, оцтова кислота, анісова кислота , фенолові ефіри, Карбонові сполуки, кумарини, піперонал, ліпіди
Ваніль – тропічна рослина, ліана сімейства орхідні, поширена у Південній та Латинській Америці. Ваніллю називають плоди ліани, довгі тонкі стручки, які в наукових працях називають коробочками. Цвіте ваніль лише один день.
Екстракт ванілі універсальний за своїм призначенням для різних типів шкіри:
- заспокоїть та пом'якшить подразнену суху шкіру, регенерує
- тонізує та розгладжує "пухлу" шкіру
- антисептичний, протизапальний агент для проблемної шкіри
- позбавляє від висипу та почервонінь
- використовується в антицелюлітній косметиці
- пом'якшувально діє у бальзамах для губ
- надає м'якості та блиску в косметиці для волосся.
- захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища завдяки своїй антиоксидантній активності
- використовується у відбілюючих засобах як синергічний препарат
Рекомендоване дозування: 0,2 - 2%
Спосіб введення в рецептуру:
- додавати в маслорозчинні/олійні продукти
- додавати в теплу емульсію крему при температурі не більше 40°C
- Для введення в рецептуру тоніків, гелів (безмасляних продуктів), необхідне використання солюбілізаторів. Наприклад Softy Touch, UniDerm, полісорбат, водорозчинні олії.
Для цього необхідно додати СО2 екстракт до солюбілізатора, перемішати (гомогенізувати) і додати водну фазу (воду).
Придатний до: 03.2026 р.