Емульгатор. Підвищує пластичність, створює блискучу, глянсову консистенцію у продукті. Він чудово пов'язує жир з водою, запобігаючи виділенню вільної вологи, сприяє зниженню окисних процесів при зберіганні.
Ефір полігліцерину та вищих жирних кислот
Зовнішній вигляд: порошок, гранули або плитки
Запах: властивий даному продукту
Колір: від білого до коричневого, однорідний по всій масі
Консистенція: при 20 градусах за Цельсієм – тверда
Кислотне число: мг КОН/г, трохи більше 1,5
Число омилення: мг КОН/г, щонайменше 155
Температура плавлення – 58С
Склад: метиловий ефір жирних кислот ріпакової олії.
Область застосування: харчова та парфумерно-косметична промисловість.
Розчинність: Диспергується у гарячій воді. Добре розчиняється в жирних оліях та етанолі.
Дозування:
лосьйон, молочко – 3-6%
креми – 6-10%
Має високий HLB (6...11) і кращу емульгацію, ніж моностеарат глицерил.
Емульгатор ”Естер” підвищує пластичність, створює блискучу глянцеву консистенцію у продукті. Він чудово пов'язує жир з водою, запобігаючи виділенню вільної вологи, сприяє зниженню окислювальних процесів при зберіганні.
Завдяки неіоногенній природі емульгатор придатний для застосування в емульсіях із широким діапазоном рН.
Використання емульгаторів дозволяє створювати технологічні та прості у виробництві рецептури для широкого спектру косметичних продуктів з високими функціональними та споживчими властивостями.
Умови зберігання: При температурі від 0 до 35 град. З.
Емульгатор виготовляється із сировини рослинного походження і не містить ГМО.
Спосіб приготування
1. У жирній фазі.
Масляну (жирну) фазу нагрівають до температури близько 60 °С, додають емульгатор Естер, збивають (перемішують). В окремій ємності нагрівають водну фазу з компонентами, що вимагають розчинення при високих температурах, збивають. Далі змішують обидві нагріті фази і вводяться інші компоненти, що не вимагають нагрівання - ефірні олії, базисні олії з високим йодним числом (більше 100) або містять ГЛК (гамма-ліноленову кислоту), активи, консерванти. Ще раз збивають.
2. У водяній фазі.
Водну фазу нагрівають до температури близько 70 °С, додають емульгатор Естер і компоненти, що вимагають розчинення при високих температурах, збивають (перемішують). В окремій ємності нагрівають жирну фазу, збивають. Далі змішують обидві нагріті фази і вводяться інші компоненти, що не вимагають нагрівання - ефірні олії, базисні олії з високим йодним числом (більше 100) або містять ГЛК (гамма-ліноленову кислоту), активи, консерванти. Ще раз збивають.
3. "Лінивий спосіб".
Масляну (жирну) фазу нагрівають до температури близько 60 °С, додають водну фазу з розчиненими в ній компонентами, які витримують високі температури, далі вводиться емульгатор Естер, збивається протягом 2-3 хвилин. Потім суміш можна зняти з "бані" і вводити інші компоненти, що не вимагають нагрівання.
Інше застосування: використовують у виробництві сичужних і плавлених сирів, маргаринів, спредів для надання еластичності, зниження грубої або колісної консистенції. Він надає плавленому сиру еластичну консистенцію, глянець, зв'язує жир із водною та білковою фазою.
Придатний до: 11.2017 р.