Емульгатор, рослинного походження. Отриманий на основі пальмітинової та стеаринової кислоти. Не містить дратівливих добавок і не ушкоджує шкіру, не є токсичним. Гліцерил моностеарат є воскоподібним порошком з температурою плавлення 54°
(Gliceryl monostearate)
Емульгатор, рослинного походження. Отриманий на основі пальмітинової та стеаринової кислоти. Не містить дратівливих добавок і не ушкоджує шкіру, не токсичний. Гліцерил моностеарат є воскоподібним порошком з температурою плавлення 54° - 64°C
Використовується для зв'язування емульсій типу «масло-у-воді» як для рослинних, так і для жирових фракцій, створює легку кремоподібну текстуру. Простий у застосуванні.
Створює досить стабільну суміш при концентрації 5-10%, що не розшаровується при заморожуванні-розморожуванні.
Спосіб приготування емульсії:
Емульгатор нагрівається у жирній фазі. Масляна (жирова) та водна (рослинні екстракти, гідролати, сік алое та ін.) фази нагрівається в окремих ємностях до температури бл. 70°C
Далі ці фази змішуються лопаткою або збиваються мініміксером, потім охолоджують суміш.
Кількість масляної фази (включаючи емульгатор) має становити 20-40% (підвищена стабільність у цих межах)
Стабільні креми виходять за pH 6.8 - 8.2
Додавання активних добавок, що містять кислоти або електроліти, можуть дестабілізувати емульсії, тому їх додавання можливе у невеликій кількості.
Придатний до 06.2016 р.