Нова економічна форма вже відомого рослинного полісахариду. Має плівкоутворюючі, зволожуючі властивості і здатний утримувати вологу в шкірі. Стимулює природний процес утворення колагенових та еластинових волокон.
Konjac Gum
Зовнішній вигляд: порошок зеленого кольору;
Запах: слабкий, характерний
pH: 3,7 - 4,2
Термін зберігання: 3 роки за нормальних умов зберігання.
Розчинність: добре розчинний у воді.
Даний продукт є порошком рослини Amorphophallus konjac, який чудово загелюється у водній фазі, створюючи гелеву текстуру. Відрізняється від колишнього наявного в магазині гелю Konjac mannane своєю 100% концентрацією. Хоча Konjac mannane мав 1% концентрацію сухої речовини, що робить цей продукт більш економічним.
Зверніть увагу: Застосування цього продукту вимагає введення в суміш консерванту через короткий термін зберігання. Продукт рекомендується розводити заздалегідь у водній фазі до утворення гелю. Потім вводити рецептуру.
Дозування:
засоби догляду за шкірою, гідрогелі (%) 0,02 - 0,1
засоби після засмаги, сонцезахисні (%) 0,02 - 0,5
гелі для душу (%) 0,01 – 0,3
Маски для волосся (%) 0,3 - 0,6
Стабільний за високих температур 70 - 90 °C і за низьких рН 2-4.
Містить високомолекулярний (понад 300000 дальтон) глюкоманнан, що складається з маннози та глюкози у співвідношенні 8:5 з b-1,4 зв'язком.
Утворює дуже стабільний гель при використанні поліакрилатних і ліпосомних гелях з комбінації з ксантанової смолою за допомогою специфічної міжмолекулярної взаємодії.
Бульби цієї рослини використовуються в харчових рецептурах для приготування желе та скляних (прозорих) макаронів. У Японії цей вид називається Konyaku і використовується для приготування стабільного гелю в киплячій воді. Це можна пояснити властивостями реологічної добавки. Реологію, що становить величезний інтерес, можна легко пояснити з прикладу Konjac mannane powder.
Сухий порошок має характерний, але приємний запах і складається з безлічі нерегулярних полімерів в-d-глюкози і в-d-маннози (в основному, ацетильована) із середньою молекулярною вагою 300.000 дальтон. Порошок містить щонайменше 85 % активних речовин, деяку кількість води (3-9 %), білків (4%) та волокон (4%).
Konjac mannane powder є унікальним матеріалом завдяки своїм реологічним властивостям. Під час наших реологічних досліджень ми шукали полігідроксильні структури, що взаємодіють із карбомерами. При роботі з konjac mannane ми нарешті знайшли те, що шукали.
Оригінальна ідея полягала в тому, що взаємодія між карбоксильними групами карбомерів та гідроксильними групами полігідроксильних сполук здатні екранувати карбоксильні групи та перешкоджати взаємодії сторонніх електролітів з ними. Карбомери, як відомо, дуже чутливі до наявності електролітів (кислот і лугів).
Ефективність цього механізму доведена, і багато споживчих продуктів сьогодні базуються на цій концепції.
Взаємодія між частинками мікрогеля карбомера та розчинними гідроксильними структурами також відповідає за утворення великої просторової структури. Краплі олії чи тверді частинки, в такий спосіб, полягають у пастку: немає шансів вирватися. Цей підхід стабілізації емульсій або дисперсій без використання емульгатора було здійснено вже давно з продуктами DELIAL. Список INCI показує наявність карбомера, ксантанової смоли, а відсутність емульгатора надає оптимальну водостійкість ультрафіолетових фільтрів. Однак ці змішані гелі карбомерних і гідроксильних утворень, як смола ксантану, мають лише обмежену стійкість до електролітів. Велика стійкість була б бажаною, що також покращило б приємне відчуття на шкірі.
KONJAC І КСАНТАНОВА СМОЛА
Konjac mannane powder показує вражаючий синергізм з іншими біополімерами, зокрема зі смолою ксантану. Гель, складений з 1% Konjac mannane powder і 0,1% смоли ксантану, надає стабільному гелю помірну прозорість, не завжди характерну навіть для багатьох карбомерів, що часто зустрічаються на ринку.
Ця взаємодія також цікава з реологічного погляду. При змішуванні гелів Konjac mannane powder і смоли ксантану досягається поступове зростання в'язкості. Як очевидно, ланцюжки мають «знайти» один одного, і це потребує часу. Надаючи високий рівень плинності цим змішаним гелям, це дозволяє робити суспензії твердих тіл при низькій в'язкості, що полегшує розлив у пляшки та пробірки, та сприяє підвищенню в'язкості у наступні дні.
KONJAC І ПОЛІОЛІ
Синергізм Konjac mannane powder спостерігається не тільки у випадку зі смолою ксантану, але й відбувається зі звичайними поліолями, такими як пропіленгліколь, бутиленгліколь та гексиленгліколь. Суміші 65% води та 35% цих діолів призводять до утворення стійких гелів, толерантних до електролітів, що ідеально для застосування у миючих гелях. У випадку з гліцерином переважна комбінація 60/40.
Як і з більшістю інших біополімерів, має місце дуже обмежена переносимість етанолу, полімер випадає при 10-15% етанолу.
Оскільки Konjac mannane powder здатний до сильної взаємодії з поліолями, слід звернути увагу на складання продуктів, що містять емульгатори та/або розчинники.
Взаємодії з полісорбатом-20 або PEG-40 гідрованою рицинова олією наочні в ароматизованих продуктах, але і при використанні подібних продуктів як емульгатори вони повинні бути ретельно перевірені. Через кілька днів лосьйон низької в'язкості може перетворитися на дуже в'язкий крем.
KONJAC У ПОРІВНЯННІ З В-ГЛЮКАНАМИ
В-глюкани заслуговують на окрему увагу. Компоненти цукру пошиті 1,3, в той час як у konjac mannane частинки маннози та глюкози зчеплені 1,4. Це є наслідком того, що Konjac mannane powder не показує багато бажаних властивостей b-глюканів, зокрема, посилення імунної системи. Незважаючи на це, реологічні здібності konjac mannane вже достатні для включення матеріалу до багатьох хімічних рецептур.
Молекули konjac mannane дуже великі для проникнення в роговий шар. Однак, на шкірі молекули розщеплюються лише незначно, і тому утворюється запас вологи, що сприяє підтримці водного балансу. Це можна порівняти з гіалуронової кислотою. Було б краще назвати Konjac mannane powder не зволожувачем, а продуктом, здатним утримувати вологу – чудовим плівкоутворювачем. Спільно з чудовими здібностями утворювати плівку Konjac mannane powder справді є матеріалом, на який ми чекали роками.
Коньяк Маннан прекрасно зволожує суху шкіру, вирівнюючи її рельєф. Він має виняткові плівкоутворюючі, зволожуючі властивості і здатний утримувати вологу в шкірі. Важливою особливістю «коньяк Маннан» є природна стимуляція утворення колагенових та еластинових волокон, в результаті якої шкіра стає пружною та бархатистою. Коньяк-маннан має прекрасні зволожуючі властивості, подібні до гіалуронової кислоти, тобто. утворює матрицю на поверхні шкіри для додаткового збереження вологи та покращення процесів регенерації шкіри.
Придатний до: 02.2025 р.