Попередній товар Наступний товар


Гідрозоль квітів бузини чорної

Має в'яжучу, антисептичну, протизапальну дію. Використовується як допоміжний засіб для боротьби з ластовинням і пігментними плямами. Рекомендується для догляду за будь-яким типом шкіри. Містить глікозид глікозид самбунігрін.

Гідрозоль квітів бузини чорної (Sambucus nigra L)

Метод одержання: дистиляція пором
Використовувана частина рослини: суцвіття

Аромат: запашний, трявинисто-квітковий

pH: 4 - 5,5
Синоніми: Elder Hydrosol, Black Elder
Ботанічна назва: Sambucus nigra L
У роді Бузина із сімейства Жимолосних близько 40 видів - це чагарники або дерева з непарноперистим супротивним листям. Вони тіньовитривалі, швидко ростуть, добре переносять стрижку. Люблять родючий, помірно вологий ґрунт. Назва походить від грецького "sambuce" - тип музичного інструменту, який виготовляють з пагонів бузини.

Хімічний склад
У різних частинах рослин містяться біологічно активні речовини:
в квітках - глікозид самбунігрін та ін, ефірна олія (0,27-0,32%), холін, рутин; алкалоїди коніїн та сангвінарин; каротин; кислоти: аскорбінова, оцтова, яблучна, хлорогенова, кавова, валеріанова та ін; рутин, дубильні речовини, слизу, пентозани, смоли, мінеральні солі; ефірна олія, суттєвою частиною якої є терпені.
у плодах міститься антоціани, аскорбінова кислота (10-49 %), каротин, рутин, самбуцин, хризантемін, дубильні речовини (0,29-0,34 %), карбонові кислоти та амінокислоти (тирозин), цукру, сліди ефірних олій.
в насінні - жирне масло і самбунігрін.
у листі: у сухій сировині — самбунігрін (0,11 %), смоли, що мають проносні властивості, невелика кількість ефірної олії. У свіжому листі є аскорбінова кислота 200-280 мг%, каротин.
в коренях - сапоніни, дубильні та гіркі речовини,
у корі - ефірна олія, холін, тритерпенові сполуки, метиловий ефір урсолової кислоти, бетулін, α-амірин, β-ситостерин, цериловий спирт, холін, фітостерини, цукру, органічні кислоти, пектинові та дубильні речовини;

Косметичні властивості:
*Рекомендується для догляду за будь-яким типом шкіри
* Має тонізуючу дію
*Освіжає колір обличчя
*Використовується як допоміжний засіб для боротьби з ластовинням і пігментними плямами
* Має в'яжучу, антисептичну, протизапальну дію
*Заспокоює подразнену шкіру
*Використовується у вигляді компресів для зняття почервоніння очей

Додаткова інформація:
Фармакологічні властивості. Квітки бузини чорної надають потогінну (глікозид самбунігрін), протилихоманкову, сечогінну, послаблюючу, відхаркувальну, що регулює вуглеводний обмін, цукрознижувальну дію, а також загальну та місцеву протизапальну дію, пов'язану з наявністю рутину, що зменшує проникність зі.
Квітки також мають слабкі дезінфікуючі і в'яжучі властивості. Потогінна дія пов'язана з підвищенням чутливості центрів, що регулюють потовиділення. Сечогінна та дезінфікуюча дія проявляється за рахунок дубильних речовин. Ягоди мають проносну, потогінну і в'яжучу властивість.
Кора гілок дає сечогінний ефект.
Лікарські засоби.
(Квітки у пачках, плоди, настій.)
Препарати бузини застосовують у вигляді настоїв, напарів, відварів; при застуді, грипі, захворюваннях верхніх дихальних шляхів, нирок та сечового міхура, для полоскання ротової порожнини.
Застосування.
Настої квіток бузини застосовують при застудних захворюваннях, грипі, бронхітах. Для приготування настою 5-15 г подрібнених сухих квіток бузини заливають 200 мл гарячої кип'яченої води, настоюють на водяній бані 20 хв, проціджують, приймають у гарячому вигляді по 1/4 склянки 3-4 десь у день. Для посилення потогінного ефекту накриваються теплою ковдрою.
Для полоскання ротоглотки при ангіні, хронічному тонзиліті, захворюваннях ясен використовують настій квіток бузини з листям шавлії порівну (1 чайну ложку суміші заварюють як чай 1 склянкою окропу).
При цукровому діабеті і натомість прийому протидіабетичних препаратів рекомендують настій квіток бузини по 1/4 склянки 3-4 десь у день їжі.
Примочки з настоїв квіток бузини застосовують зовнішньо при шкірних захворюваннях, фурункулах, опіках. При геморої, тріщинах анального отвору рекомендуються місцеві ванни з настою бузини.
Теплі припарки із гілок бузини використовують при радикулітах, міозитах, захворюваннях суглобів різного походження, невралгіях.
У гінекології настої та відвари квіток бузини чорної (30 г на 500 мл води) використовують для спринцювання і ванн при запальних захворюваннях піхви (застосовують при кольпітах, цервіцитах та інших запальних захворюваннях), а також у вигляді ванн або мікроклізм (25 г квіток зал ,5л окропу, настоюють 20 хвилин). У деяких випадках за розпорядженням лікаря настій (1: 10) п'ють по 1/4 склянки 3-4 рази на день за 15 хвилин до їди.
Препарати з квіток бузини призначають при функціональних порушеннях печінки та як сечогінний при деяких хворобах нирок.

Харчове застосування

З чорної бузини зрідка варять варення, що використовується в народній медицині як загальнозміцнюючий і стимулюючий засіб. В Англії ягоди іноді варять разом із яблуками, для традиційного яблучного пирога.

Протипоказання та запобіжні заходи:
Увага! Не можна застосовувати препарати з бузини при вагітності та людям, які страждають на будь-яке хронічне захворювання шлунково-кишкового тракту.

Рекомендації до застосування гідрозолю квітів бузини чорної:
- Активний компонент/водна фаза у доглядових кремах для куперозної шкіри
- Активний компонент у лосьйонах та тоніках для молодої, проблемної шкіри
- Тонізуючий догляд за всіма видами шкіри.
- Активний компонент/водна фаза в очищувальних засобах та засобах для демакіяжу
- Активний компонент/водна фаза в глиняних та ін.
- Активний компонент/водна фаза в регенеруючих багатокомпонентних кремах та сироватках.
- Активний компонент/водна фаза в заспокійливі засоби для чутливої ​​шкіри,
- Тоніки для шкіри, спреї для обличчя та шиї після вмивання (після рекомендується наносити крем або масляну суміш, не чекаючи висихання)
- Включати в рецептуру домашньої косметики для надання свіжості та дуже оригінального аромату.

Зберігання: чутливий до забруднення і не консервований, бажано зберігати в холодильнику.

Докладніше про цей продукт
Придатний до:

Розгорнути повний опис

Гідрозоль квітів бузини чорної

Немає в наявності
Артикул: Г12
Оберіть обʼем
42.80 грн
Повідомити мені
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.