Попередній товар Наступний товар


Алантоїн

АллантоінЗм'якшує роговий шар, сприяючи відділенню відмерлих клітин, та стимулює регенерацію тканин. Вводиться до складу косметичних засобів для звуження пір, пом'якшення шкіри, у тому числі призначених для догляду за обвітреною або обпаленою сонцем шкірою.

Allantoin

Хімічна формула: C4H6O3N4
Молекулярна вага 158,12.
Зовнішній вигляд: безбарвні кристали.
Розчинність: легко розчинний у гарячій воді (при температурі 25°С розчинний у концентрації 0,5%) та лугах, важко у спирті.
при 20 °С: 5 г/л
за 75 °С: 40 г/л
Фізичні та хімічні властивості: без смаку; має середню реакцію, але дає сполуки з основами та азотною кислотою. При нагріванні з їдким калі утворюється алантоїнова кислота, при чому приєднується частка води, а з йодистим воднем - гідантоїн.

Алантоїн - один із продуктів обміну речовин, вперше виявлений у рідині алантоїса (1799).
Алантоїн був відкритий одним із основоположників аналітичної хімії Л.М. Вакуліним у 1789 році, під час дослідження навколоплідної рідини. Назва ж походить від грецького "Алантоїс" - ковбасоподібний; мабуть, саме така асоціація виникла у того, хто вперше ввів науковий опис зародкової оболонки ембріона (Лібіх та Велер). Строго кажучи, алантоїс - одна з трьох таких оболонок у рептилій, птахів та ссавців
Алантоїн утворюється при окисненні сечової кислоти. Окиснюється до гідантоїну і потім до парабанової кислоти. У ссавців, за винятком людини та людиноподібних мавп (приматів), є кінцевим продуктом обміну пуринів і виділяється із сечею. Алантоїн зустрічається також у насінні та коріння рослин.
Алантоїн є основним продуктом катаболізму пуринів у ссавців та личинок комах, його попередником є ​​сечова кислота, перетворення якої на алантоїн каталізується ферментом уриказою (уратоксидазою), при цьому відбувається розщеплення піримідинового циклу сечової кислоти.
Фермент алантоїназу каталізує розщеплення імідазолінового циклу алантоїну з утворенням алантоїнової кислоти, яка, у свою чергу, під дією ферменту аллантоікази гідролізується до гліоксилової кислоти та сечовини.
Алантоїн отримують синтетичним шляхом або з пророслої пшениці. Також виробляється з коренів рослини Symphytum officinale (окисник лікарський). Ця рослина з давніх-давен використовується в медицині для загоєння ран, відновлення пошкоджених тканин. Містить мукополісахариди, глюкозу, фруктозу, глюкуронову кислоту, таніни, каротини, глюкозиди.
Алантоїн має в'яжучу дію і як в'яжучий засіб для зовнішнього застосування включений до списку місцевих анестетиків, в'язких та протизапальних препаратів Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я
Допомагає у формуванні здорової тканини, має протизапальні та цілющі властивості. У поєднанні з аскорбіновою кислотою, біотином, пантотенатом кальцію, та ін. має додаткову біологічну та вітамінізуючу активність.

Алантоїн також широко застосовується в косметичній промисловості у складі різних кремів, надає двояку дію на шкіру: пом'якшує роговий шар, сприяючи відділенню відмерлих клітин, та стимулює регенерацію тканин. Вводиться до складу косметичних засобів для звуження пір, пом'якшення шкіри, у тому числі призначених для догляду за обвітреною або обпаленою сонцем шкірою.

  • Алантоїн надає пом'якшувальну та зволожуючу дію на шкіру та волосся, звужує пори, а також стимулює загоєння ран та оновлення клітин епідермісу.
  • При контакті зі шкірою алантоїн має кератолітичну дію. Він пом'якшує роговий шар, сприяючи видаленню відмерлих клітин. Завдяки цій властивості, алантоїн ефективно попереджає закупорку пір, утворення комедонів (чорних точок) та запальних елементів.
  • Має антиоксидантну активність, а значить є ефективним компонентом у противікових засобах
  • Препарат особливо рекомендується для догляду за шкірою в умовах підвищеної агресії навколишнього середовища (вітер, сонце, мороз, значні перепади температур та вологості, в умовах високогір'я тощо).

З'єднання алантоїну успішно використовуються в дезодорантах та антиперспірантах, завдяки їх здатності пригнічувати зростання бактерій. У засобах для гоління вони мають антисептичну та пом'якшувальну дію. Широке застосування алантоїн та його похідні мають у препаратах декоративної косметики, косметики для сонця, миючих гелях та пінках. Алантоїнові сполуки використовуються також у складах для догляду за корінням волосся,
надають кератолічний ефект та сприяють очищенню шкіри голови від лупи.

Медичні показання: шкірні захворювання, геморой, ерозивно-виразкові ураження в аноректальній ділянці, ушкодження слизової оболонки порожнини рота. Входить до складу медичних препаратів, які використовуються при лікуванні дерматологічних захворювань, таких як вугровий висип, лишай, екзема та псоріаз.

Протипоказання та побічна дія: можливі алергічні реакції, підвищена чутливість до алантоїну.
Дозування: в косметиці в кількості 0.1%-1% для додавання креми, лосьйони, тоніки, що містять воду.

Ефективний у низьких дозах.

Докладніше про цей продукт
Придатний до:

Розгорнути повний опис

Алантоїн

В наявності
Артикул: КИ44
Оберіть обʼем
28.70 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.