Попередній товар Наступний товар


Інулін

Органічний пребіотичний продукт, що має властивість функціонального наповнювача з прекрасною дією, що кондиціонує. Надає вершкову текстуру. Пом'якшує шкіру та волосся, застосовується в терапії лікування акне, лупи. Знижує шкідливий вплив ПАРів.

Інулін - зволожувач, пом'якшувач, кондиціонер, пребіотик

INCI: Inulin

Зовнішній вигляд: порошок
Колір: від білого до світло-карамельного
Запах: легкий
Розчинність: водорозчинний у теплій воді (при t<40 °C). Не нагрівати вище 50 °C
Молекулярна вага: 5000-6000
Рекомендоване дозування: 0,5-5%

Являє собою повністю органічний рослинний полісахарид. Міститься у безлічі овочів, фруктів, зернових культур, бульбових рослин, у тому числі й у цибулинах квітів. У промислових масштабах видобувається переважно з топінамбуру і цикорію.
Інулін є другим після крохмалю найпоширенішим полісахаридом у світі.
Інулін був визначений як полідисперсний вуглеводний матеріал, що складається головним чином з B (2-> 1) фруктозильних - фруктози зв'язків. Вихідний глюкозний фрагмент може бути присутнім у ланцюгу.
Фіксований рослинами в процесі фотосинтезу вуглець може бути використаний для синтезу різних сполук, у тому числі структурних вуглеводів, подібних до целюлози, ксилоглюкану, пектину та неструктурних вуглеводів, таких як сахароза, крохмаль, фруктани. З трьох типів неструктурних вуглеводів у більшості рослин запасається крохмаль. Але в деяких рослин продукти фотосинтезу запасаються як поліфруктозанів – полімерів фруктози. Вперше подібна речовина була виявлена ​​в екстрактах бульб Inula helenium німецьким ученим Розе у 1804 р. У 1818 р. Томпсон назвав виділену речовину інуліном. Ці події послужили поштовхом до систематичного дослідження фруктанів, яке триває й у час. Поліфруктозани утворюються шляхом подовження молекули сахарози з допомогою послідовного приєднання фруктозних залишків. У рослинних екстрактах разом із поліфруктозанами присутні структурно близькі до них олігосахариди з більш коротким ланцюгом. Молекули фруктанів (див. малюнок) та олігосахаридів зазвичай закінчуються залишком сахарози. Усі фруктани поділяють на групи:
1) фруктани типу інуліну, в яких фруктозильні залишки приєднані один до одного b-(2,1)-зв'язками - інулоолігосахариди (Р-2,1-фруктани);
2) фруктани типу левана (флеїну), у яких фруктозильні залишки приєднані один до одного b-(2,6)-зв'язками;
3) фруктани змішаного типу, в яких присутні як b-(2,1), так і b-(2,6)-зв'язку - леваноолігосахариди (ф-2,6-фруктани).

Найбільш повно вивчений інулін, що виділяється з бульб жоржини та земляної груші, у яких на його частку припадає до 50% сирої ваги. Інулін у цих рослин присутній також у колоїдному стані в тканинах стебла, тоді як у їх листі, що містять сахарозу та крохмаль, інулін відсутній. У зернових злаків, навпаки, листя, як правило, не містять крохмалю, а сахароза і фруктани в них присутні.

Основною технологічною властивістю інуліну є його здатність утворювати із водою білий непрозорий кремоподібний гель. Процес включає інтенсивне диспергування твердого інуліну у водному середовищі за допомогою мішалки або гомогенізатора з подальшим витримуванням отриманої дисперсії протягом певного часу. При цьому інулін розпадається на дрібні тверді субмікронні частинки, які утворюють тривимірну комірчасту структуру у формі гелю, до складу якого входить асоційована вода. Отриманий гель має нейтральний смак та коротку текстуру, дуже близьку до текстури жиру. Тому інулін може імітувати присутність жиру в знежирених продуктах, покращуючи їхню текстуру та органолептичні властивості, наближаючи ці показники до якостей продуктів нормальної жирності.
Молекулярна маса інуліну перебуває у межах 5000-6000 умовних одиниць.

Має унікальну властивість утворювати гладку і приємну на плівку на шкірі та волосся. Що робить його найбільш ефективним у формулюваннях для продуктів, що змиваються. Гелі для душу, що містять SLES, набувають м'якості в присутності інуліну в рецептурах, а шампуні надають волоссю особливу м'якість і гладкість.
Інулін також здатний продовжувати ефект маслорозчинних продуктів на шкірі та волоссі.

Кондиціонуючий ефект інуліну здатний зрівнятися з полікватерніумами

З наведеної таблиці видно, що інулін схожий за ефектом кондиціонування волосся і шкіри, надання блиску волоссю, пом'якшення сухого волосся, полегшує розчісування мокрого і сухого волосся, покриває його захисною плівкою, знімає статичний заряд, легкий у формулюваннях. І все це за повного органічного походження.
Приблизно аналогічні показники, схожі з полікватерніумами, у інуліну у формулюваннях шампунів.
Не гасить піну, покращує її текстуру, чудово змивається, покращує вологе та сухе розчісування, покращує стан вологого волосся, знижує статичний заряд, надає блиску волоссю, пом'якшує сухе волосся.

Інулін - органічний фіксатор ароматів
Оскільки інулін продовжує дію маслорозчинних компонентів на поверхні шкіри та волоссі, ця властивість забезпечує більш тривале збереження ароматичних компонентів у рецептурах. Отже, інулін можна зарахувати до фіксаторів ароматів.

Інулін – пребіотик
Нас оточують міліарди мікроскопічних організмів, деякі з них живі на нашій шкірі. Баланс між "корисними" та "шкідливими" мікроорганізмами дуже крихкий. Коли наші захисні функції знижуються, місце корисних мікроорганізмів можуть зайняти організми, що завдають шкоди нашій шкірі. Звідси ми відчуваємо дискомфорт на шкірі, з'являються попрілості, почервоніння. це може призвести до інфекційних шкірних захворювань, акне, лупи, себорейного дерматиту.
У поєднанні з олігосахаридами, інулін здатний:
відновлювати шкірний бар'єр
покращувати стан чутливої ​​шкіри
протистояти шкідливим мікроорганізмам
сприятливо впливати на відновлення мікрофлори
контролювати розвиток організмів, що тягнуть лупу та себорейний дерматит.
контролювати розвиток організмів, що викликають акне
контролювати розвиток стафілокока шкіри

Захист та підтримання балансу мікроорганізмів нашої шкіри дуже актуальна особливо для дітей та осіб похилого віку. У них чутливіша, на зовнішні фактори, шкіра. Ефективним рішенням у підтримці корисної мікрофлори – застосування пребіотиків. У присутності пребіотиків, корисні бактерії швидше розвиваються та відновлюються, тоді як патогенні організми погано реагують на присутність пребіотиків, їх життєвий цикл знижується. Це веде до покращення стану шкіри.

Крім того, інулін та олігосахариди розчинені у вигляді емульсії з водою, що сприяє збільшенню кількості вільної вологи.

Косметичне застосування інуліну в засобах догляду за волоссям:
- шампуні для всіх типів волосся, шампуні-кондиціонери
- кондиціонери для всіх типів волосся
- укладальні засоби
- маски для волосся: як функціональний наповнювач, кондиціонуючий агент, і для більш тривалого впливу активних маслорозчинних речовин на поверхні волосся.
- терапевтичні засоби від лупи

Косметичне застосування інуліну в засобах догляду за шкірою:
- зволожуючі, пом'якшувальні креми/вершки для догляду за обличчям та тілом
- засоби проти акне, в терапії шкірного стафілокока
- терапевтичні продукти для сухої, потрісканої шкіри
- косметичні засоби, що відновлюють шкіру
- антивікові косметичні засоби
- засоби, що очищають шкіру: рідкі мила, гелі для душу. засоби для вмивання
- скраби, гомажі
- засоби для догляду за дитячою шкірою
- Пом'якшувальні креми для стоп. креми для рук
- губні помади, бальзами, креми для губ
- тональні креми, бронзатори, рум'яна
- туш для вій
- креми/гелі для/після гоління
- солі для ванн
- дезодоранти

Технологічні властивості інуліну
Слід враховувати, що інулін розчиняється/диспергується у теплій воді t ~ 40 °C, але не більше 50 °C.
Метод введення в рецептуру кремових продуктів: додавання розчину до теплої емульсії косметичного засобу.

Джерела:
опис виробника
ib.komisc.ru/add/old/t/ru/ir/vt/01-44/06.html
earthpapers.net/ekzo-inulinaza-iz-aspergillus-awamori-2250#ixzz4Hgt5wK00
fundamental-research.ru/ru/article/view?id=35041

Придатний до: 10.2021 р.
Докладніше про цей продукт

Розгорнути повний опис

Інулін

В наявності
Артикул: КИ133
Оберіть обʼем
28.00 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.