Попередній товар Наступний товар


Ланолін безводний

Використовується як основа для поживних кремів, особливо для догляду за сухою і шкірою, що в'яне, широко застосовується в складі різних косметичних засобів - кремів і т. п., в медицині використовується як основа для різних мазей.

Ланолін (від лат. lana - шерсть і лат. oleum - масло) - вовняний віск, тваринний віск, що отримується при промиванні вовни овець.
Опис: в'язка буро-жовта маса. Відрізняється з інших восків високим вмістом стеринів (зокрема, холестерину). Ланолін добре вбирається в шкіру і має пом'якшувальну дію.
За властивостями ланолін близький до кожного салу людини (хімічна подібність з елеїдином - речовиною, що знаходиться в блискучому шарі епідермісу). У хімічному відношенні досить інертний, нейтральний та стійкий при зберіганні. Найціннішою властивістю ланоліну є його здатність емульгувати до 180-200% (від власної маси) води, до 140% гліцерину та близько 40% етанолу (70% концентрації) з утворенням емульсій типу вода/масло. Добавки невеликої кількості ланоліну до жирів і вуглеводнів різко збільшують їхню здатність змішуватися з водою та водними розчинами, що зумовило його широке застосування у складі ліпофільно-гідрофільних основ.
У неочищеному вигляді ланолін – бура, в'язка маса з неприємним запахом. У медицині та косметиці використовується тільки очищений ланолін — світло-жовта, позбавлена ​​запаху непрогоркаюча речовина.
Ланолін добре проникає вглиб шкіри разом із лікарськими речовинами, носіями яких є. Він успішно використовується у виробництві косметики та засобів по догляду за шкірою вже кілька століть.

Характеристики:
Зовнішній вигляд: густа, в'язка маса
Колір: може коливатися від напівпрозорого світло-жовтого відтінку до темно-бурого відтінку, що майже не просвічується.
Запах: своєрідний
Температура плавлення: 36 – 42 °C.
Йодна кількість: 18-36%
Кислотність: 2 мл макс
Вологість: 0,25% макс
Розчинність: у рослинних та мінеральних оліях, у воді не розчиняється.
Ланолін зберігає свої фізичні показники (в'язкість) у дуже великому діапазоні температур та умов вологості. Показано, що він здатний утримувати вдвічі більше води, ніж важить сам, і при цьому не втрачає в'язкості.
Склад ланоліну дуже складний і досі вивчений не повністю. В основному він є сумішшю складних ефірів високомолекулярних спиртів (холестерину, ізохолестерину і т. д.) з вищими жирними кислотами (міристинової, пальмітинової, церотинової та д.р.) і вільних високомолекулярних спиртів.

Властивості: є одним з найефективніших і живильних жирів, який сприяє хорошому зволоженню, пом'якшенню і живленню шкіри. Також засоби, до складу яких входить ланолін, дозволяють захищати шкіру від несприятливих зовнішніх впливів навколишнього середовища.
Своїми прекрасними зволожуючими властивостями ланолін має завдяки здатності вбирати і утримувати у собі велику кількість вологи. І проникаючи глибоко у шкірні покриви, ланолін не тільки насичує шкіру цією вологою, але й перешкоджає її втраті на тривалий час.
Застосування ланоліну дозволяє зробити шкіру м'якою та еластичною, а також значно посилює регенерацію її нових клітин.

Застосування: використовують як основу для поживних кремів, особливо для догляду за сухою та в'янучою шкірою, широко застосовується у складі різних косметичних засобів – кремів тощо, у медицині використовується як основа для різних мазей, а також для пом'якшення шкіри (у суміші з рівною кількістю вазеліну).
Випускається чистий, очищений ланолін для жінок, що годують (торгові назви: Purelan, Lansinoh). Застосовуваний місцево, ланолін допомагає загоєнню тріщин на сосках і запобігає їх появі, і не вимагає змивання перед годуванням (небезпечний для немовлят). Найчастіше застосовується виготовлення індиферентних мазей, часто у суміші коїться з іншими жирами чи вазеліном (для приготування так званої м'якої мазі). Вбираючи в себе воду ланолін не перешкоджає виділенню рідини шкірою і чинить охолодну, протизапальну дію. Ланолін зареєстрований як харчова добавка E913.

Області застосування:
Як активні, так і допоміжні речовини у різних рецептурних типах, таких як:
* Емульсії за типом Масло-у-воді;
* Емульсії на кшталт Вода-в-маслі;
* Безводне лікування.

Для лікування пошкодженої та болючої шкіри. Типове застосування включає:
* Лосьйони, крему та мазі для дуже сухої та пошкодженої шкіри, наприклад, екзема, псоріаз;
* Мазі, крему або пов'язки для догляду за ранами;
* Системи доставки ліків;
* Місцеві фармацевтичні субстанції;
* Крему, бар'єрне лікування та мазі для дитячої шкіри;
* Догляд за сосками для матерів-годувальниць;
* Медичні мазі для очей;
* Догляд за губами (захисний бальзам для губ).
Складає недорогу основу кремів та емульсій, а також широко застосовується у виробництві декоративної косметики: губних помад, олівців, блисків.

Концентрація у косметичних формулах: 2-10 %

Протипоказання та запобіжні заходи: безпечний, і, можливо, є одним з найбільш часто тестованих інгредієнтів. Він включений до всіх медико-фармокологічних реєстрів та дозволений для використання без обмежень Другою Поправкою до Міжнародної Директиви з косметики (EEC Cosmetics Directive).

Однак при індивідуальній непереносимості може викликати різні почервоніння або висипи на шкірі. Бажано, перед тим як використовувати косметичні засоби, до складу яких входить ланолін, попередньо протестувати їх на невеликій ділянці шкіри, наприклад на шкірі руки, з внутрішнього боку, трохи вище за зап'ястя. Застосування ланоліну в чистому вигляді не рекомендується, тому що він може закупорювати пори, і перешкоджати збагаченню шкіри киснем. Та й до того ж чистий ланолін має дуже сильну в'язкість, і змащувати їм шкіру буде досить проблематично.


Придатний до:

Розгорнути повний опис

Ланолін безводний

Немає в наявності
Артикул: КИ48
Оберіть обʼем
31.00 грн
Повідомити мені
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.