Попередній товар Наступний товар


Мигдальна кислота

Стимулює синтез колагену та клітинну регенерацію, надає антимікробну та себорегулюючу дію.
Маючи всі переваги АНА, мигдальна кислота викликає менше роздратування і почервоніння шкіри, ніж гліколева. Підходить для тонкої, чутливої та куперозної шкіри. Може застосовуватись у період сонячної активності.

Мигдальна кислота (Mandelic Acid)

Зовнішній вигляд: білий кристалічний порошок.
Діапазон температур плавлення порошку: 118-120 ºС
Молекулярна вага: 152,15 г/моль
Розчинність: вода, спирти
Синоніми: mandelic acid, амігдаликова кислота, almond acid, гідроксифенілгліколева кислота, α-гідроксифенілоцтова кислота, 2-hydroxy-2-phenylacetic acid

Мигдальну кислоту одержують із плодів мигдалю гіркого методом гідролізу.

Бактерицидні властивості мигдальної кислоти, а також комедонолитична та сильна кератолітична дія роблять її одним з найефективніших засобів терапії акне різного ступеня, як для молодої, так і для зрілої шкіри. Крім того, мигдальна кислота чудово відбілює шкіру, сприятливо впливає на загальний колір обличчя, відмінно відлущує епідермальний шар шкіри.
Ще одна важлива властивість мигдальної кислоти: при попаданні в глиб шкіри, вона очищає протоки сальних залоз, тим самим перешкоджає утворенню камедонів або розпушуючи їх і запобігає утворенню гнійничкового висипу.
Гіпоалергенні властивості мигдальної кислоти роблять її універсальною у терапії низки шкірних проблем для будь-якого типу шкіри, включаючи дуже чутливу, реактивну тонку шкіру, а також шкіру з демодекозом, куперозом, розацеа.

Мигдальна кислота, за своїми властивостями, схожа з гліколевою, але має у 8 разів більшу молекулу. Отже і проникає вона лише у верхні шари шкіри, діє повільніше, але й виключає подразнювальну дію (печіння, гіпермія, фоточутливість) як у гліколевої кислоти.
Характеризується чудовими ревіталізуючими властивостями: стимулювання синтезу колагену і тим самим посиленням регенерації дерми. Дозволяє посилити міжклітинні зв'язки колагенових волокон, запобігаючи утворенню зморшок та частково розгладжуючи вже наявні зморшки, тим самим вирівнюючи мікрорельєф шкіри.
З точки зору відбілювання, мигдальна кислота є альтернативним варіантом застосування стероїдів та гідрохінону, без негативних побічних дій. Активно пригнічує меланогенез. Лікування мелазми (гормональної пігментації), післязапальної пігментації, лентиго (великі ластовиння), фотопігментації можна спостерігати вже через 1 місяць терапії з мигдальною кислотою. Дозволяє відбілювати пігметні плями, не залишаючи меж ореолу самої плями. При лікуванні мелазми більш темних типів шкіри цей термін може бути значно більшим.
Застосовується в рецептурах для лікування вугрової хвороби, постачання плям.
Використовується в косметичних рецептурах для зволоження шкіри, волосся та нігтів.

У косметології та дерматології, мигдальна кислота застосовується у складах:
- Тоніков
- скрабів для обличчя та тіла (не великий відсоток)
- масок
- кремів
- сироваток
- гелів
- спреїв
- пілінгуючих складів

Рекомендовані дозування
Лосьйони, тоніки для регуляції жирності шкіри, порятунок від вугрів, камедонів - 0,5-5%
Сонцезахисні, зволожуючі, що покращують колір обличчя рецептури - 0,5-2%
Регенеруючі, ативікові лосони, креми - 0,5-5%
Кошти від темних кіл під очима – 0,5-2%
Антисептичні, протизапальні, антиоксидантні, бактерицидні склади – 0,5-3%
Маски для обличчя, зони декольте, спини – 0,5-5%
Креми/гелі/сироватки для посилення дії активних речовин – 0,5-2%
Продукти по догляду за куперозною шкірою та розацеа - 0,5-3%
Спеціальні відбілюючі склади – 0,5-15%
Ексфоліанти, скраби – 0,5-5%
Засоби для вмивання – 0,5-2%
Пілінги – до 50%

Мигдальна кислота - світлочутливий інгредієнт. Кошти, що її містять, повинні бути упаковані в непрозорі флакони.
Протипоказання до використання засобів з мигдальною кислотою:
герпес в активній формі
псоріаз, нейрдероміт у період загострення
атопічний дерматит
період використання філерів, шліфування, лазерної та механічної епіляції
період курсу хіміотерапії, гормонотерапії, післяопераційний відновлювальний період
порушення цілісності шкірних покровів (наявність порізів, подряпин, укусів тощо)

У період використання засобів з мигдальною кислотою необхідно використовувати УФ-захист

Докладніше про цей продукт
Придатний до: 02.2024 р.

Розгорнути повний опис

Мигдальна кислота

В наявності
Артикул: КК7
Оберіть обʼем
78.00 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.