Попередній товар Наступний товар


Циклометікон DOW CORNING® 245

Легко розподіляється на волоссі та шкірі, не залишаючи почуття липкості чи жирності. Дає шкірі почуття шовковистої гладкості та м'якості. Роблять волосся більш слухняним.

Cyclopentasiloxane

INCI: Cyclopentasiloxane
Синоніми: циклометикон, циклопентасилоксан, декаметилциклопентасилоксан, циклометикон пентамер, летючий силікон (volatile silicone)
Фізичні властивості:
Зовнішній вигляд при 25 С – дуже легка рухлива рідина
Аромат– відсутній
Колір – безбарвний
Щільність при 25°С – 0,95 г/см3
В'язкість при 25°С – 4,0 cSt (сантистокс)
Температура спалаху - 77 С
Температура втрати плинності – 17°С

Характеристика
Є летючим носієм, сумісним з широким спектром косметичних інгредієнтів, має низький поверхневий натяг.
Надає косметичному продукту відчуття м'якості та шовковистості, чудову розтіканість, не залишаючи маслянистого сліду та відчуття жирності.
Циклометиконы (циклопентасилоксан) – циклічні силоксани, можуть містити у циклі чотири, п'ять чи шість атомів кремнію (у разі п'ять). Циклометикон – летюча прозора рідина без запаху та кольору, не залишає слідів та плям, знижує липкість косметичних продуктів, покращує характеристики розпилювання та розбризкування. Циклометикон добре сумісний з більшістю органічних розчинників, з восками, гліцерином, спиртами та ароматичними вуглеводнями.

Галузь застосування:
Може використовуватися як базова рідина в ряді засобів особистої гігієни, що має відмінні показники розтікання, втирання та зволоження, поряд з винятковими характеристиками летючості.
- антиперспіранти;
- дезодоранти;
- для волосся в аерозольній упаковці;
- очищаючі креми;
- креми для шкіри;
- Лосьйони та у вигляді олівця;
- олії для ванни;
- засоби для засмаги та гоління;
- Косметичні засоби та лаки для нігтів.
У засобах у твердій формі у вигляді олівця у цього продукту відзначається гарне співвідношення між леткістю та розтіканням.

Засоби для догляду за волоссям зазвичай містять суміш диметикону і циклометикону. Циклометикон знижує в'язкість композиції, покращує розподіл її по волоссю, а диметикон утворює на волоссі тонку плівку, яка надає шовковистості та блиску. Летучість циклічних силіконів дозволяє використовувати їх у . Циклометикон має надзвичайно низьку теплоту випаровування рідини, тому при випаровуванні він не охолоджує шкіру на відміну від інших летких носіїв. Так, наприклад, для циклопентасилоксан теплота випаровування становить 157 кДж/кг, для води 2257, а для етанолу 840 кДж/кг.

Циклометикон може використовуватися в чистому вигляді або суміші з іншими косметичними рідинами в якості рідкої основи для різних косметичних інгредієнтів. Показує хорошу розчинність у більшості безводних спиртів та у багатьох косметичних розчинниках.
Сумісний з багатьма органічними косметичними інгредієнтами, утворює хороші дисперсні системи з пігментами. Хороший розчинник для олій та жирів. При випаровуванні залишає на шкірі приємне відчуття шовковистості.

Розчинність:
Нерозчинний у воді, етанолі, гліцерині, касторовій олії
Розчиняється внаслідок нагрівання інгредієнтів до 80 °C (необхідно виявляти обережність, коли температура силіконової рідини перевищує температуру спалаху):
- Стеариловий спирт;
- бджолиний віск;
- парафіновий віск;
Розчинний
Октилметоксициннамат, стеаринова кислота, мінеральна олія, петролатум, ізододекан, ізопар Н, полідецен, олії, ізопропілміристат, ізопропілпальмітат, октилпальмітат, C12-C15 Алкогольбензоат, капринові/Каприлові триглецириди, 3, октіл, стеарилдіметикон, цетилдиметикон

Напрямки застосування та дозування
Креми, лосьйони для обличчя та тіла – 0,1 – 20 %
Бальзами, кондиціонери, маски для волосся – 2 – 8 %
Дезодоранти, антиперспіранти – 1 – 10%
Декоративна косметика – 0,1 – 20%

В емульсійні рецептури вводиться при температурі 40-45 С при додаванні активів в крем, що остигає.

Докладніша інформація про роботу з силіконами

Джерело:
Інформація виробника

Придатний до: 05.2022 р.

Розгорнути повний опис

Циклометікон DOW CORNING® 245

В наявності
Артикул: КИ33
Оберіть обʼем
45.00 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.