Попередній товар Наступний товар


Гліциризинова кислота

Активний компонент, що міститься в корені солодки. Має протизапальну, противиразкову, фітоестрогенну, відбілюючу, антимікробну, противірусну, протисвербіжну та протиалергічну дію. Стримує проліферацію клітин пухлин шкіри.

Glycyrrhizinic Acid

CAS No. 1405-86-3
Хімічна назва: Glycyrrhizic acid
Синоніми: glycyron; Potenlini; DerMacrin; liquorice; NSC 167409; NSC 234419; GLYCYRRHIZIN; Glycyrrhizic; Glycyrrhitin; Glycyrrhizine; Гліциризин
CB Номер: CB0482721
Молекулярна формула: C42H62O16
Молекулярна вага: 822.93
Чистота (HPLC) ≥98%
Розчинність вода, етанол
Діапазон рН 4-9
Дозування 0,5-3%

Glycyrrhiza glabra. Лакрична рослина - це бобова рослина, що відноситься до бобів і гороху, що походить від слова «лакриця», давньогрецького «солодкий корінь». Солодкий принцип - Гліциризин, підсолоджувач, у 50 разів солодший, ніж сахароза.
Гліциризинова кислота являє собою тритерпеновий сапонін, що використовується в традиційному китайському лікарському препараті для його протизапальної, противиразкової, фітоестрогенної, антимікробної, противірусної та протиалергічної дії.
Гліциризинова кислота є гідролізованим гліциризином. Йому приписують протизапальні та антиалергенні властивості. Дослідження, що порівнюють гліциризин з гідрокортизоном, показали, що гліциризин дещо слабший, але довше зберігає свою ефективність. Щойно застосування гідрокортизону призупинено – симптоми повертаються. Що не можна сказати у випадку з гліциризином. Він не має побічних ефектів та хімічно стабільний, тому його можна безпечно використовувати на постійній основі.
Також, Гліцирризин є ароматизатором і піноутворювачем, отриманим в результаті відділення флавоноїдів, виявлених в екстракті цільної солодки, і солодкового кореня. Він у 50-100 разів солодший за цукор, розчинний у воді і має солодковий смак. Він має хорошу термостабільність, але тривале нагрівання може призвести до деякого погіршення. Стабільно не більше 4–9; нижче за рН 4 може давати осад. Має піноутворюючі та емульгуючі властивості у воді.

Косметичні властивості гліциризинової кислоти
ЗНИЖЕННЯ ЧУТЛИВОСТІ ШКІРИ ДО УФ-ПІДПРИЄМСТВА

Гліциризинова кислота була протестована на здатність знижувати чутливість шкіри до УФ-випромінювання у 20 здорових добровольців.
Почервоніння шкіри викликали, піддаючи суб'єктів впливу 1,0 або 1,5 МДЕ (мінімальної дози еритеми) випромінювання протягом 4 хвилин - кількість УФ-енергії, необхідне індукції вимірної еритеми. Гліциризинова кислота, включена в концентрації 3% масляно-водної емульсії, і контрольний склад (Placebo) негайно наносилися на дві різні області спини відразу після опромінення і покриті патчами протягом 24 годин. Почервоніння шкіри потім оцінювали за допомогою хромометра. Статистично значуще зниження почервоніння шкіри спостерігалося області, обробленої глицерризиновой кислотою, проти плацебо обох дозах МДЭ 1,0 і 1,5.

ЕФЕКТИВНІСТЬ ГЛІЦИРРИЗИНОВОЇ КИСЛОТИ ПРОТИ ЗАПАЛЕННЯ НА КЛІТИННОМУ РІВНІ
Гліциризинову кислоту тестували на її здатність зменшувати запальні клітинні реакції. Запалення, зокрема, під час гострої фази, спричиняє міграцію гранулоцитів до місця запалення за допомогою хемотаксису. Також відомо, що ступінь активності пероксидази прямо пропорційна кількості гранулоцитів, присутніх у тканині. Вимірюючи знижену активність мієлопероксидази, можна зробити висновок, що клітинна відповідь на запалення відповідно зменшується. У моделі, що тестується, ферментативна активність пероксидази була майже на 75% нижчою, ніж активність, виміряна з контрольним продуктом, навіть через 24 години.

Механізм дії
Гліциризин структурно аналогічний кортизолу та посилює протизапальну активність кортизолу, інгібуючи його внутрішньоклітинну інактивацію. Кортизол - біологічно активний глюкокортикоїдний гормон стероїдної природи, що виділяється у відповідь на стрес, що регулює та зменшує запалення. Гліциризин – імітує дію кортизолу, але без побічних ефектів, які спричиняють стероїди.
Має фітоестрогенну дію - діє подібно до естрогену, але без побічних дій. У додатку впливу на шкіру - стимулює вироблення колагену та гіалуронової кислоти, лікує різного роду шкірні захворювання, ефективний як засіб, що відбілює, при лентіго, мелазмі, меланодермії в сукупності з іншими відбілюючими препаратами.

1 Гліциризинова кислота використовується в косметиці для відбілювання, анти-сенсибілізуючих, анти-окислювальних та протизапальних рецептур
2 У фармацевтиці та охороні здоров'я гліциризинова кислота використовується для лікування гастриту, виразки, догляду за печінкою, профілактики атеросклерозу та остеопорозу у жінок після клімаксу;
3 Багато виробників вже вибрали гліциризинову кислоту як головну добавку для своїх відбілюючих (подібних до SOD) продуктів для видалення плям і продуктів здорового харчування.

Області застосування гліциризинової кислоти в рецептурах
Рідина для полоскання рота, зубні пасти.
Сонцезахисна/після засмаги косметика
Косметика для чутливої, схильної до подразнення шкіри, зокрема дитячої
Косметика після пілінгів та мікродеррмабразії

Терапевтичні рецептури при атопічному дерматиті, екземах, алергічних висипах
Заспокійливі склади при подразненні, свербежі, почервонінні, еритемі
Терапевтичні рецептури при псоріазі
Терапевтичні/профілактичні рецептури проти герпесу І та ІІ типу, що оперізує лишая
Відбілюючі рецептури
Протинабрякові/протипухлинні рецептури
Антивікові, зволожуючі склади
Косметика для догляду за шкірою голови, протиперхотні склади


Докладніше про цей продукт
Придатний до: 01.2023 р.

Розгорнути повний опис

Гліциризинова кислота

В наявності
Артикул: КИ23
Оберіть обʼем
44.00 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.