Попередній товар Наступний товар


Цинка оксид косметичний

Дрібнодисперсний порошок оксиду цинку. Ідеальний для виробництва мінеральної косметики.

zinc oxide

Зовнішній вигляд: білий, жовтіючий при нагріванні порошок. Кристали за кімнатної температури безбарвні.
Фізичні властивості:
Розмір часток
: 30-70 мкм
Температура плавлення:
при тиску 52 атмосфери - близько 2000 ° C
при атмосферному тиску і 1950 ° C - виганяє
Густина:
у порошку 5,5…5,6 г/смі
у вигляді кристала 5,7 г/смі.
Розчинність у воді:
при 18 ° C - 0,00052 г/100 мл
при 29 ° C - 1,6 · 10-4 г/100 мл
Хімічні властивості:
Амфотерен – реагує з кислотами з утворенням солей.
Розчиняється в лугах та водному розчині аміаку.
Несумісність: альгінат натрію
Дія: протизапальна, підсушуюча, адсорбуюча, в'яжуча та антисептична.

Є фізичним (мінеральним) фільтром. Має легку підсушуючу та антисептичну дію на шкіру. У косметиці найчастіше використовується комбінація мінеральних фільтрів для створення оптимального захисту шкіри від сонячного випромінювання, так як дія діоксид титану спрямована переважно на захист від UV-B, а оксиду цинку - від UV-A променів (забезпечується приблизно SPF 15). Ступінь захисту залежить не тільки від властивостей самих фільтрів, але також від щільності та рівномірності нанесення мінеральної косметики на шкіру, у чому не останню (якщо не головну!) роль відіграють правильні кисті.
Непрозорі оксид цинку і діоксид титану мають білий колір і при змішуванні з іншими пігментами створюють величезну палітру всіляких кольорів і відтінків.
Фізичні фільтри перешкоджають шлях УФ-променям А і В, не даючи їм проникнути у глибокі шари нашої шкіри. Вони мають широкий спектр дії і при високій концентрації в косметичному препараті здатні повністю блокувати УФ-випромінювання, тому отримали назву УФ-блоки.
Навіть у мікронізованому вигляді фізичні фільтри не проникають у шкіру та не надають фотосенсибілізуючого ефекту. Вони хімічно та біологічно інертні і, отже, не викликають роздратування, фототоксичних чи фотоалергічних реакцій, що робить їх придатними для дітей та осіб із чутливою шкірою. Ще однією перевагою фізичних фільтрів перед хімічними є їхня негайна дія. Якщо активність хімічних фільтрів проявляється загалом через півгодини, то фізичні фільтри починають працювати відразу після нанесення на шкіру.
Фізичні фільтри останніх поколінь – це мікронізовані порошки. Залежно від ступеня подрібнення та виду обробки (частинки можуть мати спеціальне покриття силіконами, що запобігає небажаним реакціям фотокаталізації, а також агрегацію частинок, що знижує ефективність фільтра) має різний спектр захисту від UV-A і UV-B променів.
Дозування: 0,5-5% для лікувальної косметики.
5-25% для захисту від УФ-випромінювання
5% концентрація відповідає SPF близько 6-11

Докладніше про цей продукт
Склади мінеральної косметики

Придатний до: 09.2022 р.

Розгорнути повний опис

Цинка оксид косметичний

В наявності
Артикул: МК10
Оберіть обʼем
30.70 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.