Попередній товар Наступний товар


Нікотинамід (вітамін В3)

Підсилює клітинний метаболізм у шкірі, матує, "порозвужує", стимулює ріст волосся, відбілює, симулює синтез нового колагену; запобігає шкідливим молекулярним та імунологічним явищам, викликаним ультрафіолетом; актуальний у терапії куперозу та розацеа; антицелюлітний препарат

Nicotinamide/Niacinamide

Хімічна назва: pyridine-3-carboxamide
Молекулярна вага: 122.13
Зовнішній вигляд: білий кристалічний порошок, практично без сторонніх домішок, без запаху або практично
Температура плавлення: 128 – 131 °C
pH: 6.0 ~ 7.5
Стабільність: стійкий до кисню, легких, важких металів та в діапазоні pH від 3 до 7,5. Не нагрівати до більш ніж 85°C. У кислих та лужних розчинах гідролізується до нікотинової кислоти
Розчинність: розчинний у воді та спирті. 1 г розчиняється приблизно 1 мл води, 1,5 мл спирту, 10 мл гліцерину. Може утворювати кристалічну сіль із кислотами.
Ідентифікація: кип'ятіння 0,1 г з 1 мл розведеного розчину гідроксиду натрію дає аміак, який реєструється за запахом
Дозування, що рекомендується: 0,5 - 5%

Основні функції
Ніацинамід, який також називають нікотинамідом, є фізіологічно активною формою ніацину або вітаміну В3. Він є представником сімейства вітамінів групи В. Інша назва цього водорозчинного вітаміну – Anti-Pellagra-Vitamin або PP (Pellagra-Preventive) – Factor. Pellagra, італійська мова для pelle agra, що означає грубу або пекучу шкіру, є симптомом дефіциту, коли шкіра стає надзвичайно шорсткою, а ділянки шкіри, що піддаються впливу сонця, розвивають важкий, лускатий дерматит. Ніацинамід утворює істотну частину коферментного нікотинамідаденіндинуклеотиду (NAD) і нікотинамідаденіндинуклеотидфосфату (NADP), які використовуються для вироблення енергії всередині клітин. Було виявлено понад 40 біохімічних реакцій, які мають першорядне значення для нормальної цілісності тканин, особливо для шкіри, шлунково-кишкового тракту та нервової системи.
Іншою формою вітаміну В3 є нікотинова кислота. Оскільки обидва препарати ефективні як вітаміни, термін «ніацин» часто використовується як назва групи, незважаючи на те, що деякі автори використовують ніацин як синонім тільки нікотинової кислоти.
Нікотинова кислота може спричинити розширення кровоносних судин шкіри, що призводить до збільшення кровотоку. Таким чином, він використовується як стимулятор для поліпшення кровообігу в шкірі та шкірі голови, полегшуючи транспортування поживних речовин та кисню до шкіри та шкіри голови. Нікотинова кислота надає відчуття тепла та поколювання.

Застосування ніацинаміду у косметиці
Ніацинамід є активним інгредієнтом, що має надзвичайну корисність для шкіри. Багато ефектів і переваги препарату ніацинамід роблять його ідеальним вибором для різноманітних косметичних продуктів, призначених як для молодої, так і для старої шкіри.
Дослідження in vitro:
- з віком зменшується кількість коферментів ніацинаміду, енергетичних одиниць, що запускають клітинний меатболізм у шкірі. Локалізована "доставка" нікотинаміду або нікотинової кислоти може допомогти нормалізувати цей баланс.
- зістарені фібробласти виділяють менше колагену, ніж молоді клітини; Ніацинамід може стимулювати синтез нового колагену. Ніацинамід надає позитивний вплив на сполучну тканину та компоненти гелевого матриксу шкіри, що особливо важливо для зістарілої та фотостаренної шкіри.
- нікотинамід посилює синтез епідермального цераміду з одночасним впливом на епідермальний бар'єр. Ці результати були підтверджені in-vivo у дослідженнях із застосуванням 2% нікотинаміду.
- ніацинамід посилює маркери епідермальної диференціювання, які мають значний позитивний вплив на старіння епідермальної тканини. Стимулює базальні епідермальні кератиноцити та збільшує біосинтез епідермальних інтермедіатів, критичних для формування повністю функціонуючого рогового шару.
- нікотинамід допомагає запобігати шкідливим молекулярним та імунологічним явищам, спричиненим ультрафіолетом, підтримуючи роботу на тваринних моделях, що чітко демонструють здатність нікотинаміду значно знижувати фотоімуносупресію.
- ніацинамід пригнічує передачу меланосом з меланоцитів до кератиноцитів. Це може призвести до зниження пігментації з часом без інгібуючої дії на активність тирозинази меланоцитів.
- Ніацинамід ефективно виконує функцію транспортної речовини. З різних складів приблизно від 10 до 29% початкової дози було виявлено через 1-2 дні.
Дослідження in vivo:
- ніацинамід у концентраціях від 2 до 5% знижує гіперпігментацію шкіри людини та утворення плям на обличчі.
- ніацинамід регулює сальні ліпіди та покращує акне. Показано, що місцевий ніацинамід у формі комерційного 4% гелю забезпечує сильну протизапальну активність при лікуванні звичайних вугрів, у той час як бактеріальна резистентність відсутня. In-vitro ніацинамід викликав значне дозозалежне зниження загального ліпогенезу сальних залоз та зниження синтезу тригліцеридів та жирних кислот.

- Ніацинамід має безліч переваг при появі старіючої та фотоушкодженої шкіри. Значне поліпшення зовнішнього вигляду текстури шкіри порівняно із застосуванням 5%-ного препарату ніацинаміду спостерігалося у жінок віком від 35 до 60 років. Зовнішній вигляд змістився в бік більш тонких анізотропних ознак, характерних для молодої шкіри, тоді як поява гіперпігментованих плям значно покращала.
Слід знати. При рН нижче 5 нікотинамід перетворюється на нікотинову кислоту (ніацин). Це також одна з форм вітаміну В3, але з ефектом розширення судин та посилення кровообігу. І для шкіри з куперозом, розацеа такі склади не рекомендуються.
Нікотинова кислота також може застосовуватися для надання еластичності, пружності шкіри, розгладжування зморшок, протинабрякової дії; вирівнювання кольору обличчя; боротьбі з постакне та запаленнями. Саме нікотинова кислота відповідає за пігмент у волоссі, тобто. її недолік викликає сивину; саме нікотинова кислота рекомендована для стимуляції кровообігу до волосяних цибулин у терапії осередкової та дифузної алопеції та як засіб, що стимулює ріст та зміцнення волосся; нікотинова кислота сприяє покращенню текстури волосся, пошкодженого укладанням феном і праскою або хімічними впливами (хімічна завивка).

Косметика з нікотинамідом (ніацинамідом) або нікотиновою кислотою
- застосовується для більш високої проникаючої здатності активних речовин - (некислі форми вітаміну С, амінокислот, пептидів, вітамінів, мінералів, ретиноїдів)
- відбілюючі креми (рекомендовано у поєднанні з ретинолом та вітаміном С при рН вище 5)
- креми від зморшок
- креми для еластичності шкіри (зони декольте, догляд за бюстом)
- креми при куперозі
- креми при розацеа
- засоби від темних кіл під очима
- крем від акне/постачання плям, крем для проблемної шкіри
- склади для лікування вугрової хвороби
- бактерицидні склади
- протизапальні склади
- поросуживаючі, матуючі склади
- склади для зволоження, тонізування, живлення шкіри
- креми для покращення кольору обличчя
- креми для зняття подразнення та зменшення лущення на шкірі
- косметичні засоби після епіляції, гоління, татуажу, хімічного пілінгу, дермабразії (при рН вище 5)
- терапевтичні склади проти нейродерміту, атопічного дерматиту, себореї, псоріази, парапсоріази; екземи, зокрема сонячної; фотодерматоз, склеродермії.
- терапевтичні склади з догляду за порожниною рота при стоматиті, глосіті, маргінальному гінгівіті, виразках на міжзубних сосочках, зникненні сосочків язика, посиленні секреції, тріщини губ - 0,05-0,1% (з нікотиновою кислотою) у поєднанні з бісом.
- сонцезахисна косметика, косметика після засмаги
- антицелюлітна косметика (з нікотиновою кислотою)
- корекція фігури (склади для обгортання з нікотиновою кислотою) У поєднанні з кофеїном (більше 5%), Pepti-Slim, екстрактом ламінарії, каштана кінського, зеленого чаю, комплексом екстрактів Антицелюлітний, ефірної олії імбиру, чорного перцю, петітгрену, кетону малини.
- склади проти набряків (з нікотиновою кислотою)
- косметика для догляду за шкірою голови, стимуляція росту та зміцнення волосся (з нікотиновою кислотою)
- косметика для догляду за волоссям, термозахист для волосся, відновлення текстури волосся, профілактика сивини (з нікотиновою кислотою)

Переклад та компіляція: Віталіна Резнік
Джерела
:
Опис виробника
freepatent.ru/patents/2500384


Придатний до: 09.2023 р.
Докладніше про цей продукт

Розгорнути повний опис

Нікотинамід (вітамін В3)

В наявності
Артикул: КИ46
Оберіть обʼем
22.00 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.