Попередній товар Наступний товар


Олія броколі (Organic)

Має відмінну окисну стабільність нежирністю і зволожуючими властивостями. Швидко вбирається, має легку консистенцію, має нежирну текстуру та високі зволожуючі властивості.

Brassica oleracea italica

Синоніми: Brassica oleracea L. var. italica Plenck (Brassica cauliflora sars. simplex Lizg.) (від італ. "cavolo Brocolis", що означає "стеблова капуста"), стеблова, нащадкова та спаржева капуста, Broccoli.
Сімейство: Хрестоцвіті (Brassicaceae)
Ботанічний опис: однорічна овочева рослина сімейства капустяних, підвид цвітної капусти. Їстівні в неї самі частини. Її стебло в перший же рік досягає висоти 60-90 см і на вершині утворює безліч суккулетних гілок (квітконосів), що закінчуються щільними групами дрібних зелених бутонів. Разом вони зібрані в невелику пухку голівку, яку зрізають для використання, не чекаючи, поки бутони розвинуться жовті квітки. Цей овоч багатий на вітаміни, особливо вітамін С. У світі відомо більше 200 сортів брокколі.
Поширення: батьківщина брокколі - Мала Азія та Східне Середземномор'я. Хоча вона розлучалася ще римлянами і давно відноситься до найпопулярніших в Італії та Франції городніх культур, у США її «визнали» тільки на початку § століття. Найбільша різноманітність форм зосереджено Італії та сусідніх островах; деякі з них в даний час культивуються в Європі, але особливо в Північній Америці (США та Канаді), рідше у Південній Америці, азіатських країнах (Японія). Останнім часом активно культивується брокколі в Україні та Росії.
Метод одержання: холодний віджим із насіння
Органолептичні та фізичні властивості:
Зовнішній вигляд: масляниста текуча рідина
Колір: золотисто-або темно-жовтий, може бути темно-зелений у олії, отриманої холодним віджимом.
Аромат: без вираженого запаху або характерний капустяний (легко маскується використанням ефірних олій)
Щільність: 0,91
Індекс заломлення: 1,4718
Кислотне число: 0,10
Йодна кількість: 95-105(100)
Число омилення: 167-177(172)
Жирнокислотний склад:
Основні поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) та вітамін F:
Лінолева кислота (Омега 6) - 10,79%,
Ліноленова кислота - 9,24%,
Ейкозенова кислота – 4,68%
Мононенасичені жирні кислоти (MUFA):
Ерукова кислота - 52,93%,
Олеїнова кислота (омега 9) – 10,97%
Насичені жирні кислоти (СФП):
Пальмітінова кислота – 3,12%,
Стеаринова кислота – 0,70%

Багато на вітамін А (ретинол): 1500-1800 IU/100g, високий вміст вітаміну С, а також містить вітамін K, залізо, калій і кальцій.
Збільшений вміст ерукової кислоти: жирна мононенасичена ерукова кислота знайдена в рослинах сімейства хрестоцвітих (капуста, броколі, ріпак та ін.). При прийнятті внутрішньо цей ліпід підозрюють у несприятливому впливі на здоров'я (серцева токсичність). Таким чином, Європейський Союз заборонив використання продовольчих масел, що містять понад 5% ерукової кислоти. Однак пероральна токсичність ніяк не впливає на його застосування у зовнішніх косметичних цілях.

Властивості: олія насіння брокколі є справжнім джерелом природного блиску та м'якості волосся.
Його дія можна порівняти з впливом силіконів - надає волоссю гладкість при дотику і блиск, не обтяжуючи їх і не заважаючи дихати (доведено дослідженнями).
Має пригладжуючий ефект, що дозволяє формувати невеликі локони і кучері. Масло броколі полегшує розчісування та усуває сплутуваність волосся.
Багате вітамінами, також є відмінним джерелом харчування для шкіри та волосся.
Має відмінну окисну стабільність нежирністю і зволожуючими властивостями, що робить масло насіння брокколі цінним пом'якшуючим інгредієнтом в області косметики та особистої гігієни.
Швидко вбирається, має легку консистенцію, має нежирну текстуру та високі зволожуючі властивості.
Здатно надавати блиск шкірі та волоссю і використовується як замінник силікону. Не залишає жирності чи тяжкості.

Косметичне застосування олії брокколі:
Для волосся:
- Ефект кондиціонера, який можна порівняти з силіконовим: сприяє розплутуванню, надає м'якість і блиск.
- Знижує статичний ефект, що спостерігається під час розчісування.
- Забезпечує зволоження та живить волосся без обтяження.
- Прекрасне джерело поживних речовин для шкіри та волосся.
Для шкіри:
- Пом'якшує та кондиціонує шкіру.
- Легко вбирається, зволожує.
- Усуває жирність, надає шкірі сяйва та природного здорового блиску.

Показання:
* пошкоджене, сухе, знесилене волосся
* січені і роздвоєні кінчики волосся
* тонке волосся, що має тенденцію до сплутування
* кучеряве, хвилясте, неслухняне волосся
* для всіх типів шкіри

Ідеально підходить у:
* шампуні та кондиціонери
* розгладжуючі сироватки
* Стайлінг
* Зволожуючі та кондиціонують лосьйони та креми для шкіри
* олії або сироватки для завивки волосся
* догляд, що надає ефект "згладжування"
* бальзами та маски для волосся
* бальзами та помади для губ
* масажні суміші
* для ефекту глянсового блиску

При додаванні в масажні суміші, креми та лосьйони, швидко проникаюча дія олії насіння броколі допомагає знизити відчуття жирності, і це прискорює зволоження шкіри.

При дослідженні: Заміна олією насіння брокколі силіконової олії КНТ в рецепті кондиціонера не призвела до якихось суттєвих змін ефективності та продуктивності. При тестуванні впливу на мокре та сухе волосся оцінка була однакова для обох формул. Зокрема, формула кондиціонера з олією насіння брокколі надає блиску та глянцю нарівні з контрольною формулою. Як галузевий стандарт для блиску і глянцю, які надають силікони, масло насіння брокколі почало зарекомендувати себе як новий стандарт для природного блиску та м'якості волосся.
За матеріалами www.in-cosmetics.com/ExhibitorLibrary/238/BSO_LIT_INCOS06.pdf

Дозування: використовується в поєднанні з іншими оліями в сумішах або емульсіях в масляній фазі від 5%

Запобіжні заходи: Не ковтати. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Умови та термін зберігання: олія стабільна. Зберігати у темному сухому місці, захищеному від джерел тепла, світла та запаху, при температурі 13-25°С. Термін зберігання протягом 2 років з дати виготовлення у відкритому стані 6 міс.

Джерела:
www.aroma-zone.com/aroma/ficheHVbrocoli.asp
ru.wikipedia.org/wiki/Brassica_oleracea italica
www.provisor.com.ua/archive/2007/N11/brokkoli.php
www.countrysideliving.net/CUI_Broccoli.html
www.fromnaturewithlove.com/soap/product.asp?product_id=OILBROCCOLI
www.ofasimplenature.webeden.co.uk/broccoli-seed-oil/4524754605
www.botanicoil.com/products/broccoli_seed_oil.htm
www.essentialwholesale.com/product_p/1100.htm

Докладніше про цей продукт

Придатний до: 10.2022 р.

Розгорнути повний опис

Олія броколі (Organic)

В наявності
Артикул: БМ43
Оберіть обʼем
44.00 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.