Має прекрасні зволожуючі властивості. Відновлює еластичність шкіри. Ефективно оберігає шкіру від передчасного старіння. Чинить стимулюючу дію, ефективно відновлює тонус шкіри, оживляє втомлену та в'ялу шкіру, підвищує
Бойзенової ягоди (ежемалини) олія
Rubus Ursinus
Синоніми: ежемалина, бойсен-ягода, бойсенова ягода, бойсен бері, бойзен беррі, boysenberry
Сімейство: Розоцвіті (Rosaceae)
Опис: Бойзенова ягода (ежемалина) - гібрид малини, ожини та логанової ягоди.
Виведена Рудольфом Бойзеном у 1923 році. Єжемаліною зазвичай називають малиножівочні гібриди, з ознаками ожини, тому що якщо гібрид має ознаки малини його просто звуть малиною (опускаючи походження).
Аромат та смак: не виражений
Метод отримання: холодним віджиманням або СО2 екстракцією
Характеристика: досить в'язке, жовто-жовтогарячого кольору.
Має високий рівень ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) (ступінь абсорбції радикалів кисню). Тест на ORAC визначає рівень антиоксидантного захисту ксантонів, фенолів, біофлаваноїдів та інших потужних антиоксидантів. Чим більше одиниць, тим більше виражена захисна дія від шкідливих ефектів вільних радикалів. ORAC олії дорівнює 60 (вище ніж у олії червоної малини).
Індекс заломлення: 1,4700 – 1,4900
Щільність (при 20С): 0,910 – 0,930
Хімічний склад:
Містить вітамін Е - 17,5 mg/100gr
Також у маслі бойзенової ягоди у великій кількості міститься вітамін С
Відрізняється високим вмістом аміно-кислот, а також найвищим серед «малинових» масел вмістом еллагавої кислоти – 30.1+-2.4 mg. на 1 грам насіння
Елагава кислота - це з'єднання, яке міститься в гранаті, малині, полуниці та інших фруктах, має виражені онкопротективні властивості. Епідеміологічні дослідження показують, що люди, які споживають продукти з високим вмістом еллагової кислоти, мають нижчий рівень ракових і серцевих захворювань. У європейських дослідженнях було доведено, що еллагава кислота сприяє загоєнню ран та редукування хімічно індукованого фіброзу легень.
Жирно-кислотний склад у %
Пальмітінова кислота -3,5%
Стеаринова кислота 1,5%
Олеїнова кислота – 11,6%
Олеїнова кислота омега-11 -0,7%
Лінолева кислота - 59,1%
Альфа-ліноленова кислота – 22,1%
Арахінова кислота – 0,7%
Ейкозенова кислота – 0,5%
Ейкозандикислота – 0,1%
Бігенова кислота – 0,2%
Ягоди Бойзенової ягоди містять натуральні антиоксиданти. Зокрема, до них відносяться антоціанін - пігмент, який відповідає за червоне та синє забарвлення ягід та фруктів, і поліфеноли, які є також компонентами червоного вина та шоколаду. Новозеландським ученим вдалося довести здатність антоціаніну та поліфенолів захищати клітини від впливу перекисного окиснення, яке в експерименті досягалося шляхом додавання перекису водню до культури клітин.
Використання в косметиці:
* Олія Бойзенової ягоди має високі антиоксидантні властивості, містить велику кількість вітаміну С.
* Має прекрасні зволожуючі властивості
* Відновлює еластичність шкіри.
* Ефективно оберігає шкіру від передчасного старіння завдяки своїй здатності пов'язувати вільні радикали.
* Чинить стимулюючу дію, ефективно відновлює тонус шкіри, пожвавлює втомлену і в'ялу шкіру, підвищує пружність.
Хороше доповнення до кремів, лосьйонів та вершків, що допомагають зберегти молодість шкіри.
Джерело Аромарті / Аромамасло
Придатний до: 11.2010