Попередній товар Наступний товар


Ефірна олія Лайма (cold pressed)

Олія лайма чудово зміцнює стінки судин, тому його рекомендують при варикозному розширенні вен, флебітах, геморої. Повертає пружні контури погруддя, стегнам, животу, сідницям.

Citrus aurantifolia Swingle

Лайм (Citrus aurantifolia [Christm. et Panz.] Swingle) є дещо відокремленою вузькою групою цитрусових, близько пов'язаною з лимонами, і відноситься також до сімейства рутових/Rutaceae. На відміну від субтропічних лимонів, лайм потребує тропічного клімату. Плоди лайма – маленький круглястий яскравий зелений плід із гострим свіжим ароматом.
Назва лайм, як і лимон, походить від перської чи арабської назви лимона - limun. Два фрукти часто плутали у середні віки. Ботанічна назва виду aurantifolius – листя, подібні до апельсину – походить від ботанічної назви апельсина – Citrus aurantium.
Синоніми: Лайм справжній; лайм кислий; Lime; Limonell; Saure limette; Persian lime, Citrus medica var. acida, C. latifolia, мексиканський лайм, західноіндійський лайм, English Lime, French Limette (acide), Limon, Limettier, German Limette, Green Limone, Italian Lima, Limetta, Spanish Lima, Limуn agria
Регіон: Мексика.
Сімейство: рутові (Rutaceae).
Опис: Невелике дерево або кущ заввишки від 1,5 до 5,0 м. Крона густа, гілки покриті короткими колючками. Суцвіття пазушні, з 1-7 квітками, ремонтантне цвітіння; плоди невеликі - 3,5-6 см у діаметрі, яйцеподібні, м'якоть зелена, соковита, дуже кисла. Шкірка зелена, жовтувато-зелена або жовта, за повної зрілості дуже тонка.
Колір: Холодне пресування – блідо-жовтий або оливково-зелений
Аромат: Холодне пресування – свіжий, солодкий аромат цитрусових кірок
Метод отримання: холодне пресування
Частина рослини, що використовується: незріла шкірка.

Запобіжні заходи: Олія, отримана пресуванням – фототоксична.
При випробуваннях олії лайма, отриманого пресуванням, було виявлено чіткий фототоксичний ефект. Тому IFRA обмежує введення такого масла в косметику межею 3,5%.

Косметична дія: На шкіру має очищувальну та тонізуючу дію. Підходить для жирної шкіри. У сумішах - при жирній шкірі: контролює виділення себуму, позбавляє чорних крапок, стягує пори, відбілює шкіру (особливо шию та спину). Зміцнює тонке волосся і нігті, сприяє їх росту. Збільшує циркуляцію крові, відновлює пошкоджену шкіру та капіляри (купероз), стимулює ріст нових клітин, розгладжує зморшки, піднімає тонус у втомленій шкірі, покращує колір обличчя (після вагітності, у курців, після нервових стресів або тяжкої хвороби). Може використовуватися при лікуванні герпесів, наривів, бородавок, папілом, закритих комедонів (міліумів або вугрів із білими головками).
Стимулює захисні функції шкіри, надає їй пружності та усуває зморшки (особливо в області декольте).
Олія лайма – це потужний тонізуючий антиоксидант: воно омолоджує, відновлює пружність та еластичність шкіри та підшкірних тканин. Повертає пружні контури погруддя, стегнам, животу, сідницям. Освіжає шкіру, сприяє розгладжуванню зморшок. Усуває висипання на жирній шкірі.

Цілюща дія: Противоревматична, антисептична, антивірусна, бактерицидна, загоювальна, відновлююча, тонізуюча дія лайма широко використовуються в медицині. Заспокоює сильні та часті серцебиття. Чинить шлунок. Знімає запалення кишечника, спричинене стресом. Часто використовують замість лимона, тому що у лайма схожі властивості. Застосовують при лікуванні лихоманки, інфекційних захворювань, біль у горлі, застуди тощо.
Олія лайма чудово зміцнює стінки судин, тому його рекомендують при варикозному розширенні вен (якщо немає вузлів та запалень), при флебітах (набряк, біль і слабкість - характерні симптоми, нога біліє і стає важкою), геморої. Нормалізує жировий обмін та допомагає при целюліті. І ще – ефірна олія лайма – чудовий засіб для зняття похмільного синдрому. Впливаючи безпосередньо на центральну нервову систему, масло лайма знімає стреси, почуття страху та тривоги, безсоння.
Показання:
* бронхіт, трахеїт, фарингіт, лихоманка, висока температура тіла;
* Герпес, виразки, бородавки, пігментні плями, в'яла шкіра;
* Варикозне запалення вен, флебіт, геморой;
* Підвищений артеріальний тиск;
* Ожиріння, целюліт;
* Знімає похмільний синдром;
* Депресія, почуття страху та тривоги, безсоння, нервове виснаження.

Докладніше про цей продукт

Придатний до: 05.2022 р.

Розгорнути повний опис

Ефірна олія Лайма (cold pressed)

Немає в наявності
Артикул: ЭМ55
Оберіть обʼем
33.50 грн
Повідомити мені
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.