Попередній товар Наступний товар


Ефірна олія Перуанського бальзаму

М'який засіб для догляду за шкірою, усуває вугровий і гнійний висип. Є фіксатором ароматів. Сприяє регенерації клітин. Усуває лупу, допомагає при захворюваннях шкіри голови. Корисно для інфікованих і погано гояться ран, опіків.

Myroxylon balsamum var. Pereirae

Перуанський бальзам - смола, що отримується з кори бальзамного дерева та інших дерев з роду Міроксілон (Myroxylon), що виростають у тропіках Америки. Попри назву, виробляється над Перу, а Сальвадорі.
Перуанський бальзам складається в основному з ефірів бензойної та коричної кислот та смоляних спиртів з домішкою ваніліну. Застосовується в парфумерії, медицині (антипаразитичний, антисептичний та дезодоруючий засіб). Замість перуанського бальзаму часто вживають суміш синтетичних ефірів бензойної та коричної кислот.
Синоніми: Pereirae (Royle) Harms (Myroxylon Pereirae (Royle) Baill., Balsamum peruvianum, Ст. Bбlsamo de Cartagena, бальзамове дерево, Міроксілон, перу-бальзам, індійський бальзам, чорний бальзам.
Сімейство: Бобові (Leguminosae або Fabaceae)
Опис рослини: Вічнозелене, велике дерево висотою 16-25 м із прямим гладким стовбуром. Листя чергове непарноперисте опушене. Листочки яйцеподібні, серед 9-13. Квітки білуваті, дуже запашні, зібрані в китиці. Плід – витягнутий стручкоподібний жовтувато-коричневий однонасінний боб. Деревина білого кольору, тверда. Усі частини рослини містять смолистий сік. Культивується з метою одержання перуанського бальзаму, що виділяється деревом як захисний засіб при його механічному пошкодженні. Бальзам починають отримувати з дерев, що досягли 10-20-річного віку. Одне дерево протягом 30 років щорічно дає до 2,5 кг бальзаму.
Походження та поширення: Зростає в горах Центральної та Південної Америки (республіка Сан-Сальвадор, Нікарагуа, Південна Мексика). Також культивується на острові Ява та в Шрі-Ланці.
Використовувані частини рослини: камедь із гілок та стовбура.
Метод екстракції: метод вакуум-дистиляції.

Характеристики:
Зовнішній вигляд: густа, важка в'язка рідина
Колір: від блідо-жовтого, бурштиново-жовтогарячого до темно-коричневого
Аромат: багатий, насичений солодкий, свіжий, земляний, бальзамічний, сухий пудровий, пряний з ванільним та коричним відтінком
Смак: гіркувато-пряний, теплий, корично-ванільний
Нота: базова, сила аромату середня
Розчинність: у етиловому спирті у співвідношенні 1:1.
Питома вага: 1,095-1,110
Показник заломлення: 1,567-1,569
Точка кипіння: 314 ° C @ 760,00 мм рт.ст.
Температура спалаху: > 93,33°C
Кислотне число: 30-60,
Ефірне число: 220-225

Хімічний склад: від 50 до 75% циннамеїну, що складається на 2/3 з бензилефіру бензойної кислоти та на 1/3 з бензилефіру коричної кислоти; 30% смоли, вільна корична та бензойна кислоти, неролідол, кумарин, фарнезол та ванілін. Олія містить як основні компоненти бензилбензоат, бензилциннамат, коричну та бензойну кислоти, а також невеликі кількості неролідолу та ваніліну.

Дія: протизапальна, протисвербіжна, ранозагоювальна, антисептична, антивірусна, відхаркувальна, бальзамічна, стимулююча, знеболювальна, ранозагоювальна, бактерицидна, фунгіцидна, седативна, антидепресант, тонізуюча, заспокійлива, антипаразитарна,

Косметичне застосування: Перуанський бальзам - м'який засіб для догляду за шкірою та її очищення, усуває вугровий та гнійний висип. У складі кремів та мазей або на ватному тампоні він дозволяє легко обробляти всі проблемні ділянки – сухі, пошкоджені, потріскані, тріщини. Він також буде дуже корисний для молодих матерів, які годують грудьми і страждають від тріщин сосків. Сприяє регенерації клітин.
Усуває лупу, допомагає при захворюваннях шкіри голови.
Властивості:
* Ефективно для сухої шкіри
* Сприяє лікуванню вугрової та гнійничкової висипки
* Сприяє зростанню клітин епітелію
* Підвищує захисну функцію шкіри
* Добре очищає шкіру
* Захищає, живить та пом'якшує шкіру
* Регенерує пошкоджену шкіру та загоює її
Показання:
* Шкірні захворювання: фурункульоз, екзема, короста, пелюшковий висип.
* Суха і потріскана шкіра рук, ніг, тріщини сосків
* Дрібні травми, термічні опіки та обмороження I-II стадії
* Грибкові ураження шкіри рук та стоп
* Почервоніння, запалення, свербіння, подразнення шкіри
* Висипання, чутлива шкіра
Способи використання:
- Як фіксатор та ароматичний компонент у мило, миючі засоби, креми, лосьйони та парфуми.
- Прекрасний засіб для розслаблення (ванни, масаж). Перед застосуванням розвести у спирті.
- Є фіксатором при виробництві парфумерії та косметики. Для ефірного масла, одержуваного з бальзаму, введення парфумерні композиції обмежений межею 2%.

Дозування:
- Аромалампа: 4-5 крапель на 20 мІ. площі;
- Аромамедальйон: 1-2 краплі;
- інгаляції: 1-2 краплі на 0,5 л. гарячої води;
- компреси, розтирання: 3-4 краплі на 1 ст.л. спиртового розчину;
- Збагачення косметичних засобів: 2-3 краплі на 10 г основи.

Області застосування: Перуанський бальзам включають в багато косметичних продуктів - помади, блиски для губ, сонцезахисні креми та засоби після засмаги, деякі шампуні та кондиціонери, тонізуючі лосьйони для волосся, живильні креми для тіла, креми для рук, і (як і його двоюрідний брат Толу бальзам) - в парфуми, одеколони, дезодоранти, миючі засоби та деякі побутові аерозолі.

Лікувальне застосування: застосовується як антисептик, що викликає загоєння ран, що очищає гнійні рани, що допомагає при обмороженнях різного ступеня. Особливо корисно для інфікованих і погано гояться ран, опіків, пролежнів, обмороження, виразок на ногах і синців. Зовнішньо застосовується при інфекціях шкіри, ранах, опіках, геморої, а також у лікуванні екземи, свербежу та корости. Для лікування геморою виготовляють спеціальні свічки із перуанським бальзамом. Сильний антисептик стимулює відновлення пошкоджених тканин.
Стимулює серце, збільшує кров'яний тиск.
Перуанський бальзам застосовується виключно при хронічних бронхітах. Завдяки протимікробним, протизапальним та відхаркувальним властивостям застосовується при захворюваннях дихальних шляхів. При місцевому застосуванні помірно подразнює тканини та сильно антисептичний, при прийомі внутрішньо зменшує відділення бронхіального слизу та викликає посилене відділення сечі. Рекомендується при неврастенії, істерії, безсонні, при тривалих нервових та психічних напруженнях.
Хоча в цілому не рекомендується, використовують внутрішньо як відхаркувальний та протинабряковий засіб для лікування емфіземи, бронхіту та бронхіальної астми. Крім того, приймають для лікування болю в горлі та проносу.
Гомеопатично використовується при хронічних запаленнях слизової оболонки дихальних та сечовивідних органів. Як мазь, допомагає при головному болі, зубному болі, та ревматичних симптомах, а також при кровотечах матки та пупкової вени.
Властивості:
* Стимулює процеси регенерації.
* При інгаляційному застосуванні покращує дренажну функцію бронхів, має муколітичну та відхаркувальну дію.
* Зменшує кашель, розріджує мокротиння
* Прекрасний анестезуючий засіб для місцевого застосування.
* Є седативним засобом.
* Стимулює роботу серця.
* Підвищує кров'яний тиск.
* Зменшує секрецію слизу
* Заспокоює, розслаблює нервову систему
* Еротичний стимулятор (афродизіак).
* Знищує паразитів
Показання:
* Артрит, ревматизм, артроз, подагра, міозит, невралгія
* Бронхіт, ГРЗ, грип, кашель, туберкульоз, астма
* Обструктивний бронхіт курця
* Фурункульоз, екзема, короста
* Неврастіння, істерія, безсоння
* Погано гояться рани, виразки, опіки, дерматити
* Запалення сосків
* Пролежні
* Респіраторні захворювання з наполегливим сухим кашлем
* Поганий кровообіг
* Судоми, болі в м'язах
Способи використання: будь-які, крім тампонів, мікроклізм, закапування в ніс та вуха. Необроблений бальзам використовують рідко; мазі, якими лікують усі перелічені хвороби, готують після обробки.
- при зовнішньому застосуванні наносять на пошкоджені ділянки шкіри після попереднього розведення олією у співвідношенні 1:10-1:5. Лікування проводять відкритим способом або під пов'язкою, яку змінюють 1-2 рази на добу.
- для інгаляцій застосовують по 1-15 крапель залежно від пристрою інгалятора.
- як антипаразитарний засіб - зовнішньо для втирання в шкіру, дуже часто при корості (коростяний кліщ і його зародки гинуть при безпосередньому зіткненні з бальзамом протягом 20-40 хв.), Нерідко бальзам застосовують при вошивості та екземі.
- як антисептичний, добре дезодоруючий засіб бальзам застосовують на рани, виразки, запалені місця шкіри, опіки, для змащування та інгаляцій при tbc верхніх дихальних шляхів, для змащування слизової оболонки носа при ozaena; при геморої, тріщинах ануса, проте внутрішнє застосування з тією ж метою при хронічному запаленні сечостатевого та дихального апарату майже залишено, оскільки можливі явища подразнення нирок.
- як засіб, що прискорює зростання грануляцій на виразках та ранах та сприяє епітелізації
- як помірно дратівливе при захворюваннях коріння волосся, на пролежні, при ознобленні
- тріщини сосків - додати 2-3 краплі Перу-бальзаму на ч. ложку базової олії та змащувати теплою сумішшю кілька разів на день.
- виразки/рани - додати 5-8 крапель Перу бальзаму на склянку кип'яченої води, охолодити до теплої і промокнути рани або виразки кілька разів на день.
- астма – 5-10 крапель суміші Перу бальзам зі ст. ложкою базової олії і масажувати 1-2 дні груди та спину.
Внутрішнє застосування: від 10 до 30 крапель, краще змішувати з сиропом, жовтком яйця або гумміарабіком.

Психоемоційна дія: Ефірна олія з бальзаму Перу сприяє релаксації та медитації. Крім того, полегшує горе, емоційний шок, стрес. Нормалізує сон, знімає нервову напругу, заспокоює, розслаблює, надає сили. Відновлює сили при хворобі та надмірних навантаженнях на нервову систему. Потужний еротичний стимулятор. Терпкий, чуттєвий аромат бальзаму м'яко діє на свідомість, усуває статеву холодність та безсилля, та дарує незабутнє відчуття.

Його аромат викликає гарні сни, роздмухує вогонь уяви, допомагає передати почуття, стимулює творчість, уяву та мрії.

Поєднання: бергамот, гвоздика, кардамон, лаванда, мирт, мускатний горіх, апельсин, іланг-іланг, пачулі, сандал, елемі, ніаулі, троянда, рожеве дерево, чебрець, пряні, квіткові та східні олії.

Синергія:
- У вигляді інгаляцій може бути використаний у поєднанні з евкаліптовою та розмариновою олією.
- на 1 ст. спиртового розчину 1-2 кап. анісу, перуанського бальзаму, чебрецю, евкаліпту, 100 мл теплої води – компреси для лікування бронхітів та трахеїтів.
- 30 мл олії виноградної кісточки та 2-3 кап. валеріани, лаванди, перуанського бальзаму, сандала, материнки - заспокійлива олія для масажу.

Протипоказання та запобіжні заходи: нетоксично, не має подразнюючої дії, не має фототоксичного ефекту. Можлива алергічна реакція, особливо у дітей. Не застосовувати під час першої половини вагітності. У деяких людей шкіра не переносить перуанського бальзаму, так само як і заснованих на ньому мазей. Крім того, треба остерігатися тривалого застосування на великих ділянках шкіри: можуть бути ускладнення на нирки. Не допускати попадання у вічі.
Розводити до 5% (або менше) у транспортних оліях.

Зберігання: 3 роки у сухому прохолодному приміщенні, у герметично закритій тарі, берегти від світла. НЕ піддавати температурі понад 35°С.

ru.wikipedia.org/wiki/Перуанський_бальзам
aromatherapy.org.ua/content/view/149/105/
www.web-zdrav.ru/index.cgi/fitoslovar?id=35#
health.mail.ru/drug/2196
goods.marketgid.com/goods/2061/7634797/
bigmeden.ru/article/Перуанський_Бальзам
www.naturalhealthcrafters.com/essentialoils/peru_balsam.html
www.real-aroma.ru/aromaslovar/slov_B/balsam_derevo_peru.htm
www.botanical.com/botanical/mgmh/b/balofp06.html
www.aromatherapywellness.com/site/1568081/page/889405
www.innvista.com/health/herbs/perubals.htm
www.essential7.com/essentialoils/perubalsam.html
www.aromaweb.com/essentialoilspz/perubalsam.asp
www.thegoodscentscompany.com/data/es1009811.html
www.huiles-essentielles-sante.com/baume-du-perou.html
www.anthemis.nl/aroma/perubalsem.htm
svejo.bg

Компіляція та переклад Васса для Аroma-vita.com.ua©

Докладніше про цей продукт

Годен до: 05.2024 р.

Розгорнути повний опис

Ефірна олія Перуанського бальзаму

Немає в наявності
Артикул: ЭМ62
Оберіть обʼем
140.00 грн
Повідомити мені
При замовленні від 2000 грн. - доставка безкоштовна.