Попередній товар Наступний товар


Амінокислоти кератину

Є основним "будівельним матеріалом" для волосся та нігтів. Мають розмір молекули майже 1000 разів менше молекули стандартного гідролізату кератину. Складається з окремих амінокислот, з домішкою ді- та трипептидів.

INCI: Keratin Amino Acids

Кератини - сімейство фібрилярних білків, що мають механічну міцність, яка серед матеріалів біологічного походження поступається лише хітину. В основному з кератинів складаються рогові похідні епідермісу шкіри - такі структури, як волосся, нігті, роги носорогів, пір'я та рамфотека дзьоба птахів та ін.

Порошок амінокислот кератину виготовлений шляхом кислотного гідролізу і складається в основному окремих амінокислот, поряд з домішкою ді- та трипептидів.

Зовнішній вигляд: порошок
Колір: світло-коричневий
Аромат: характерний
Дозування: 0,5-2%
Розчинність: водорозчинний, а також на 1% концентрації розчинний у 75% водному розчині спирту.
Сумісний з більшістю аніонних, амфотерних, неіонних та катіонних ПАР. однак, не рекомендується у формулюваннях з високим вмістом солей (наприклад, карбомерних гелях)

Міцність і здоров'я нашого волосся визначається їх внутрішніми елементами, а саме, кортексом. У свою чергу, кортекс – це ороговілі клітини, що містять білок – кератин, який в основному побудований з амінокислот.
У людини кератин виробляється живими клітинами кератиноцитами - які й синтезують кератин. Це поєднання є основою волосся. Клітини рухаються нагору - помирають і формують захисний бар'єр. Виходить, що чим вище шар кератину, тим у здоровому стані волосся. Далі відмерлі клітини здатні створювати захисний шар нових клітин (ядро).
Потрібно відзначити, що кератин - не єдиний фактор, що впливає на стан волосся. Величезне значення має відсоток вологи у волоссі, тому що додаткове зволоження кератину, захищає цей білок від руйнування, а звідси як факт і здоров'я волосся загалом.

Кератин у засобах догляду за волоссям
Різні види продуктів з кератином:

- шампунь;
- кондиціонер/бальзам;
- Рідкий кератиновий догляд;
- кератинова система випрямлення/потовщення волосся - кератування;
- гель для волосся
- засоби для хімічної завивки
- засоби для догляду за нігтями

Кератин у волоссі
Наше волосся складається з:

- 65-95% кератину (за вагою)
- води
- ліпідів (структурованих чи вільних)
- пігментів
- слідових кількостей різних елементів
Кератин: група цистин-протеїнових комплексів, що містять.
Цистін: амінокислота, багата на сірку, яка дуже важлива для структури волосся, їх сили і цілісності (ламкості).

Амінокислоти у волоссі

Цистін - найчастіше зустрічається амінокислота у волоссі.

Кератин виробляється кератиноцитами
- кератиноцити завмирають при заповненні кератином
- вони повністю формуються в корені волосся на глибині 0,5 мм.
- після того, як волосся починає рости назовні, він не отримує жодної додаткової підтримки від матриці, що його створила.

Зовнішній шар волосся – кутикула. Саме вона допомагає нашому волоссю зберегти свій ідеальний стан, і що захищає волосся від пошкоджень. Кутикула не лише пом'якшує тертя між волоссям, а й захищає кортекс від проникнення хімічних речовин із зовнішнього середовища.
Кутикула складається з тонких платівок, що заходять одна за іншу. Вона густо облягає кортекс, забезпечуючи його захист. У молодого волосся кутикула налічує приблизно 10 шарів, але з часом їх кількість зменшується.
Кутикула, а точніше її ліпідний шар дуже чутливий до сонячних променів. І чим більше ми знаходимося на сонці, тим сильніше він руйнується і волосся стає не захищеним. В результаті - пошкодження кортексу, втрата вологи - тьмяне волосся, що січеться і ламається.

Кошти з кератином можуть відновлювати природний рівень вологості і наповнюють волосся необхідним білком.
Кератин, в основі своєї, представляє клітини, що відмерли. Формуючись із них, виштовхується знов утвореними клітинами назовні. Відмерлі клітини служать прекрасним захисним шаром для ніжного шару кератину, який формується під ним.

Амінокислоти кератину створені максимально наближеними до власних протеїнів волосся і мають досить невелику молекулярну вагу - 150 MW. У той час як звичайний гідролізат кератину – 125000 MW

Негативний вплив на волосся надають:
-неякісна вода, якою ми миємо голову,
-сухе повітря,
-морська сіль,
-спека та холод,
-присутність ненасичених жирних кислот у складі засобів для догляду за волоссям,
-екологічна обстановка,
-часта термообробка волосся (праски, плойки, термобігуді, фен),
-забарвлення та хімічна завивка волосся.

При використанні кератинових продуктів можна:
Захистити волосся від агресивних впливів, як навколишнього середовища, так і від тих, що виникають при щоденному укладанні волосся.
Забезпечити кондиціювання для покращення зовнішнього вигляду та відчуттів на волоссі.

Амінокислоти кератину
Проникають через кутикулу в кортекс.
Субстантивні до волосся
Мають відмінну властивість утримувати вологу
Покращують слухняність та зовнішній вигляд волосся

Результати досліджень показали, що амінокислоти кератину проникають в кортекс волосся, залишаються в ньому і є надзвичайно гігроскопічним (2/3 амінокислот залишаються в кортексі).

Амінокислоти кератину показали себе як потужний зволожуючий засіб і відновлює кутикулу волосся.
Присутність амінокислот у волоссі дуже важлива для підтримки природного балансу вологи. Пошкоджене волосся має більш пористу структуру і тому схильні до втрати вологи.
Це особливо характерно для фарбованого волосся і волосся, підданого хімічній завивці.


Переклад та компіляція: Віталіна, для Аroma-vita.com.ua©
Джерело:
Опис виробника
uk.wikipedia.org/wiki/%CA%E5%F0%E0%F2%E8%ED%FB
keri.kiev.ua/page12


Докладніше про цей продукт
Придатний до: 

Розгорнути повний опис

Амінокислоти кератину

В наявності
Артикул: СК6
Оберіть обʼем
62.50 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.