Попередній товар Наступний товар


L-arginine

Аргінін - це амінокислота, яка використовується в косметиці та засобах особистої гігієни для захисту шкіри від вільних радикалів, підвищення гідратації шкіри та збільшення вироблення колагену. Є однією із складових природного фактора зволоження шкіри (NMF). Одним із основних компонентів кератину волосся.

Хімічна формула: C6H14N4O2
Молекулярна вага: 174.2
Зовнішній вигляд: білі кристали чи кристалічний порошок.
Аромат: легкий
Розчинність: легко розчиняється у воді, дуже слабо розчиняється в етанолі і не розчиняється у жирах та оліях.
Особливості введення в рецептуру: Його можна додавати безпосередньо у водну фазу за температури не вище 55 °C. L-аргінін стабільний при pH 3-10. Кінцевий продукт (крем/гель та ін.) можна безпечно підтримувати у цьому діапазоні (буферна функція).
CASNo.:74-79-3
Синоніми: аргінін, L-A-AMINO-D-GUANIDINOVALERIC ACID; L-ARGININE; L-ORNITHINE, N5-(AMINOIMINOMETHYL)-; N5-(AMINOIMINOMETHYL) - L-ORNITHINE; (L) -ARGININE; L-(+)-ARGININE; L-ARGININE; L-ORNITHINE.
Рекомендоване дозування: 1-5%

Було доведено, що аргінін має антиоксидантну активність. Антиоксиданти працюють шляхом нейтралізації вільних радикалів, нестабільних молекул, які сприяють утворенню передчасних зморшок та тонких ліній на шкірі. Вільні радикали пошкоджують важливі клітинні компоненти, такі як клітинна мембрана, ДНК та клітинні білки, такі як колаген. Пошкоджений колаген є основним фактором, що сприяє появі зістарілої шкіри. Таким чином, завдяки використанню місцевих антиоксидантів, таких як аргінін, шкіра краще захищена від вільних радикалів.

Інша функція L-аргініну в продуктах догляду за шкірою полягає в підвищенні гідратації шкіри, діючи як зволожувач. Зволожувач є гігроскопічною речовиною, яка часто має молекулярну структуру з декількома гідрофільними (вологолюбними) групами. Ця структура дозволяє зволожуючим речовинам притягувати і утримувати вологу в повітрі поблизу за допомогою поглинання, втягуючи водяну пару або під поверхнею. Аргінін також допомагає синтезувати компоненти природного зволожуючого фактора шкіри (NMF), такі як кераміди, холестерин, сечовина та глікозаміноглікани. Разом з природними ліпідами у шкірі, компоненти NMF працюють, щоб зберегти поверхню шкіри недоторканою, пружною та зволоженою.
В одному дослідженні оцінювали вплив місцевої мазі з 2,5% аргініну гідрохлориду на трансепідермальну втрату води, вміст сечовини у роговому шарі та загальне зволоження шкіри. Результати цього дослідження показали, що нанесений на шкіру аргінін збільшує вміст сечовини та покращує гідратацію шкіри.

Нарешті, аргінін часто використовується в антивікових засобах догляду за шкірою через його здатність збільшувати вироблення колагену. Коли аргінін метаболізується до сечовини та орнітину ферментом аргіназу-1, утворюється L-пролін. L-пролін – це амінокислота, яка є субстратом для синтезу колагену. Збільшення кількості колагену у шкірі покращує пружність шкіри та зменшує ознаки старіння. На додаток до цих антивікових ефектів здатність аргініну збільшувати вироблення колагену також допомагає прискорити загоєння ран.

L-arginine бере участь в утворенні речовин, що розширюють судини і стимулюють розростання судин, покращуючи кровообіг. Так аргінін покращує живлення всіх тканин організму (і волосся), продовжуючи їх молодість та покращуючи відновлення. Це довели американські вчені ще на початку 1990-х, за що були удостоєні Нобелівської премії 1998 року.
L-arginine покращує кровопостачання волосяних цибулин, дозволяючи їм отримувати максимум поживних компонентів для нормального зростання, блиску та відновлення структури. Але ефект впливу на волосся аргініну помітний лише в міру їх відростання. Крім того, для максимального ефекту від використання аргініну на волоссі або шкірі голови - необхідно його застосовувати в масках для волосся або шкіри голови, незмивних спреях, але ніяк не в шампунях або ополіскувачах.

Фізіологічні функції L-аргініну
- L-аргінін поглинається крізь шкіру.
- L-аргінін посилює синтез колагену людських менісків та фібробластів.
- L-аргінін є одним із природних зволожуючих факторів шкіри.
- L-аргінін є одним з найважливіших компонентів кератину волосся.

Ефективність L-аргініну у косметичних продуктах
- Регулятор pH для косметичних продуктів з високою безпекою та високою біорозкладністю.
- Допомагає зняти роздратування миючих засобів.
- Збільшує вміст вологи у шкірі та волоссі.
- Хороше обволікання і вбирання у волосся, чим підвищує гнучкість волосся і збільшує його міцність.

Косметичні продукти з L-аргініном
Косметика проти зморшок (будь-який тип шкіри, включаючи чутливу)
Косметика для підтяжки шкіри
Косметика для проблемної шкіри
Косметика для куперозної шкіри або з розацеа
Регенеруючі, вітамінізуючі склади
Зволожуючі рецептури
Поживні креми
Ранозагоювальні склади, проти рубців/шрамів
Рецептури Botox Like
Рецептури для сяйва шкіри
Рецептури для відновлення шкіри
Плівкоутворюючі рецепти, що розгладжують.
Засоби для вмивання, гелі для душу, інтимної гігієни
Кодиційні склади (шкіра та волосся)
Як буферний агент і нейтралізатор
Як ексфоліатор у пілінгових засобах

Як відбілюючий компонент
Як компонент, що зміцнює та стимулює ріст волосся
Рецептури для корекції/схуднення фігури
Як антиоксидант
Для посилення сонцезахисних властивостей та як протиопіковий компонент

Внутрішнє вживання L-аргініну
Є широко відомою біодобавкою для спортсменів і людей, які стежать за своїм здоров'ям, завдяки здатності утворити креатин - речовина, яка виступає в ролі джерела енергії для клітин організму, у тому числі м'язових. Високий вміст креатину збільшує фізичну силу та сприяє прискореному зростанню м'язової тканини. Взаємодія аргініну та інших речовин сприяє пампінгу - "накачування" м'язів кров'ю та збільшення їх обсягу. Крім того, креатин допомагає м'язам залишатися в тонусі, перешкоджає надмірному накопиченню жирів та покращує загальне самопочуття. Крім того, аргінін регулює роботу серцевого м'яза та артеріальний тиск. Поліпшує метаболізм.

Придатний до: 12.2022 р.
Докладніше про цей продукт

Розгорнути повний опис

L-arginine

В наявності
Артикул: КИ134
Оберіть обʼем
25.00 грн
При замовленні від 1000 грн. - доставка безкоштовна.