Нове покоління "зелених" емульгаторів. Може утворювати рідкокристалічні ламеллярні структури незалежно від хімічної структури та полярності речовин, присутніх у дисперсній фазі емульсії. Має зволожуючу дію.
Емульгатор прямих емульсій.
INCI: Cetearyl Glucoside, Sorbitan Stearate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol
До уваги наших клієнтів! Цей емульгатор є альтернативною пропозицією від виробника відомого нам емульгатора Olive-еmuls, який було знято з виробництва. На даний момент виробник розпочав випуск альтернативної самоемульгуючої основи, що створює ламелярні емульсії - INCI: Cetearyl Glucoside, Sorbitan Stearate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol.
Опис: Olive-еmuls NEO - шлях до створення нового покоління "екопродуктів"
Продукт, на основі оливкової та кокосової олії, його легко можна назвати як "вільна від ПЕГ функціоналізована автоемульгуюча система". Здатний утворювати виключно свіжі та легкі O/W емульсії, з приємним бархатистим відчуттям та еудермічними функціональними властивостями дорогоцінної італійської оливкової олії.
Olive-еmuls NEO може утворювати рідкокристалічні ламеллярні структури незалежно від хімічної структури та полярності речовин, присутніх у дисперсній фазі емульсії. Не потребує розрахунку показника ГЛБ косметичного засобу. Висока універсальність даного продукту становить величезний інтерес для косметичної промисловості.
Він здатний створювати системи, структуровані в рідкокристалічних ламеллярних фазах, "без допомоги" інших соемульгаторів, незалежно від складу дисперсної фази. Рідкі кристали, що знаходяться на межі розділу "масло-вода", забезпечують жорсткість системи та надають системі більшої стійкості шляхом обмеження переміщень компонентів на поверхні розділу. Крім того, рідкокристалічна система посилює зволожуючу здатність емульсії.
У цій спеціальній "мережі" кількість міжламелярної води може бути дуже високою, що робить відчуття крему легким при нанесенні його на шкіру.
Характеристики:
Зовнішній вигляд: білі або трохи жовті пластівці.
Запах: характерний.
Розчинність: етанол; диспергується у воді (54-58°C).
pH 1% (у воді): 6-8
Кислотне число: 6,2
Число омилення: 104
Полярність: неіонний
Емульсії, створені з Olive-еmuls NEO, мають такі властивості:
- висока стійкість при високих та низьких температурах;
- гарна стійкість до води, завдяки утворенню на поверхні гідрофобної плівки;
- Високі сенсорні характеристики: довготривалий пом'якшувальний/зволожуючий ефект;
- Винятково блискучий зовнішній вигляд готового продукту, просте приємне нанесення.
Косметична дія: Для емульгування олій та інших ліпофільних інгредієнтів є досить невелика кількість Olive-еmuls NEO. Застосування даного емульгатора дає можливість отримувати стійкі емульсії, що легко розводяться водою і мають зволожуючі та пом'якшувальні властивості, а також дають приємне, легке, шовковисте відчуття, навіть якщо в рецептурі міститься велика кількість масляної фази.
Olive-еmuls NEO відповідає сучасним ринковим тенденціям, пропонуючи натуральний, чистий, не тестований на тварин продукт з чудовими властивостями, що зберігає в той же час переваги з погляду відчуття шкіри, такі як гладкість, легкість та чудова здатність до розтікання. Функції продукту, що є самоемульгуючим емульгатором "масло у воді", що забезпечує самозагущення, забезпечує ряд технічних переваг:
* Широкий спектр косметичних масел, у тому числі мінеральні, рослинні та силіконові олії, можуть використовуватися без зниження стійкості емульсії.
* Можливе одержання кремів та косметичного молочка шляхом простого регулювання концентрації Olive-еmuls NEO у рецептурі.
* Продукт складається з дуже м'яких поверхнево-активних речовин. Як показали нашкірні проби, суміш не має дратівливої дії на шкіру та очі, а також не має сенсибілізуючих властивостей.
Застосування:
1. Розплавте Olive-еmuls NEO у нагрітій водній фазі при 60°C при помірному перемішуванні до утворення гомогенної консистенції.
2. Диспергуйте гідроколоїди (камеді, полісахариди, ГЕЦ) у нагрітій водній фазі при 75°C та помірному перемішуванні, якщо такі передбачені в рецептурі (не є обов'язковою умовою).
3. Додайте нагріту масляну фазу до водної фази при інтенсивному перемішуванні.
4. Інтенсивно змішуйте суміш до отримання гомогенної консистенції при 60°C.
5. Охолодіть до 35°C при помірному перемішуванні.
6. Додайте чутливі до нагрівання компоненти (активи, які не можна гріти) при помірному перемішуванні та гомогенізуйте суміш.
Стійкість емульсій:
З рН менше 5 з часом знижується.
Ця проблема вирішується за допомогою буферної системи. В основі механізму стабілізації рецептур, отриманих з Olive-еmuls NEO, лежить утворення чітко виражених рідкокристалічних структур у водній фазі, де диспергується масляна фаза.
Переваги продукту:
- Olive-еmuls NEO не містить хімічних домішок, розчинників, етиленоксиду та діоксану.
- Є універсальним "одиночним" емульгатором "олія у воді", що дозволяє отримувати креми і молочко без використання додаткового гідрофільного етоксильованого співемульгатора.
Рекомендовані дози: 2,0 - 6,0%
- креми - 4-6%
- Лосьйони/молочко - 3-4%
У рецептурах з високим вмістом масляної фази (понад 50%) допустима концентрація Olive-еmuls NEO до 10%
Для прикладу.
З технічних рецептур наведених виробником.
Рецептура крему
Олії 25,5%
емульгатор Olive-еmuls NEO 5,5%
гліцерин – 3%
консервант
віддушка
вода – до 100%
опис виробника
www.kinetiktech.com/docs/product_list.pdf
Придатний до: