Попередній товар Наступний товар


Папаїн

Продукт для ензимних пілінгів і засобів для уповільнення росту волосся (після епіляції), попереджає вростання волосся, що відростає. Має високу ферментативну активність – 800000 u/g.

(Carica papaya L.)

В Африці листя і плоди папайї застосовують для заліковування ран, що погоюються, і виразок, що гнояться.
Папаїн застосовують зовнішньо при опіках, екземі, в косметиці - для видалення ластовиння, ензимних пілінгів.

Зовнішній вигляд: Молочно-жовтий порошок.
Розчинність: Розчинний у воді.
Активність: 800000 u/g
Походження
: Папаїн є одним з протеолітичних ферментів, присутніх в латексі динного дерева (Carica papaya L.). Назва "папаїн" була вперше запропонована наприкінці 19-го століття А. Вюрцем та Е. Бошутом і використовується дотепер для позначення препаратів латексу.
Фермент міститься у всіх частинах рослини крім коренів. Неочищений чи частково очищений папаїн у минулому був об'єктом численних досліджень. Однак пізніше було встановлено, що сухий латекс динного дерева, крім папаїну, містить цілий набір цистеїнових протеїназ, які поділяються на три головні групи - власне папаїн, хімопапаїни А і В і пептидази А і В.
Папаїн є найбільш вивченим ферментом, хоча на його частку припадає лише близько 5% від загального вмісту розчинного білка латексу папайї.

Опис:
Молекулярна маса папаїну невелика, лише 20,7 кДа, він складається з одного поліпептидного ланцюга і містить 212 амінокислотних залишків.
Його особливість – наявність однієї SH-групи на всю молекулу білка, і саме цей сульфгідрильний залишок є частиною каталітичного центру ферменту. Каталітична ділянка папаїну містить лише три амінокислотні залишки – Цистеїн-SH – Гістидин – Аспарагін. Довжина цієї тріади – 2нм та глибина 5А
І саме через наявність у каталітичному центрі амінокислоти Цистеїну папаїн належить до досить великого класу протеолітичних ферментів «Цистеїнові протеїнази».
Просторова конформація молекули папаїну в білкових кристалах близька до конформації у водному розчині, цією особливістю пояснюються деякі унікальні властивості папаїну, які з успіхом використовуються в косметології.
Реакція цистеїнових ферментів із субстратом являє собою триступінчастий процес, що включає утворення сполуки типу ацил-фермент як проміжну сполуку.
P -...-P -P CO-NHP'-P'-...-P' + H O
P -...-P -P COOH + NH P'-P'-..-P', де P і P' - залишки амінокислот.

Властивості:
-Папаїн відносно стійкий у великому діапазоні рН – від слабокислої до лужної. Оптимум дії папаїну, що використовується в косметології, коливається в межах рН 5,0 – 7,5.
-У порівнянні з іншими рослинними протеїназами (бромелаїн та фіцин) папаїн виявляє значну стійкість до дії підвищених температур.
-Папаїн стабільний у ліофілізованому неактивованому стані
-Втрата активності в готових водних розчинах у папаїну відбувається порівняно повільно і залежить від температури зберігання (чим нижче температура, тим довше папаїн зберігає активність)
-Молекула папаїну має високу стійкість до денатуруючих впливів (стандартний 6-8 М розчин сечовини, що застосовується для денатурації білка, істотно не змінює оптичне обертання папаїну).
-Активаторами папаїну виступають різні речовини, що мають властивості відновників. Для отримання максимальної активності папаїну в розчинах доцільно одночасну присутність відновника та речовин, здатних зв'язувати іони металів. Максимальна активність папаїну у присутності активаторів досягається через 5-10 хвилин.
Папаїн здатний гідролізувати практично будь-які пептидні зв'язки, за винятком зв'язків, утворених залишками проліну. Переважно розщеплюються зв'язки, у освіті яких беруть участь гліцин, гідрофобні амінокислоти лейцин, ізолейцин, ароматичні амінокислоти тирозин, фенілаланін, а також аспарагінова, глутамінова та цистеїнова кислоти.
Саме на ці амінокислоти багатий клас людських білків кератинів, які є основними білками епідермісу, волосся, нігтів.

Застосування у косметиці:
-Препарати після епіляції (що сповільнюють ріст волосся)
-Ензимні (ферментні пілінги)
У препаратах після епіляції папаїн, проникаючи у відкриті після епіляції пори та руйнуючи кератин, порушує цим процес формування нормального волосся.
Однак, слід враховувати, що все волосся знаходиться на різних стадіях розвитку і папаїн не може впливати на волосся, що знаходиться в початковій стадії анагенезу. Тому помітне уповільнення росту волосся слід очікувати після застосування засобів із папаїном протягом чотирьох-п'яти епіляцій.
Крім уповільнення росту та витончення стрижня волосся, використання засобів з папаїном попереджають вростання волосся, що відростає.

Концентрація:
Постепіляційні засоби - до 2-2,5%, при регулярному використанні на шкірі гомілок або стегон зменшити дозування до 1-1,5%.
Краще починати вводити папаїн у косметичні засоби, починаючи з 1%, за відсутності негативної реакції поступово підвищуючи дозування.
Ензимний пілінг – 3-5%.

Додатково:
Фізико-хімічні особливості папаїну такі, що з успіхом дозволяють використовувати його протеолітичні властивості у харчовій промисловості, шкіряному виробництві, медицині та косметології, а також як засіб для схуднення.

Запобіжні заходи: Обов'язковий тест на чутливість!
Зберігання: У сухому, прохолодному місці, далеко від світла та тепла не менше 2 років.
Джерело

Придатний до: 10.2024 р.

Докладніше про цей продукт

Розгорнути повний опис

Папаїн

В наявності
Артикул: КИ31
Оберіть обʼем
68.00 грн
При замовленні від 2000 грн. - доставка безкоштовна.